4. 9. 2019. | Aktivnosti članova

Evropski teden mobilnosti 2019 v Mariboru

Ob Evropskem tednu mobilnosti 2019, Mestna občina Maribor v sodelovanju z drugimi organizacijami pripravlja pester program aktivnosti na različnih mestnih in primestnih prizoriščih.

Otroci bodo v spremstvu odraslih hodili v šolo peš v okviru projekta Pešbus. Za kolesarje bo organiziran zajtrk na poti v šolo ali službo ter kolesarska parada, ki bo osveščala o pomenu peš-cone, izvedli pa bomo tudi kolesarski izlet v Slovenske gorice. Tako kot vsako leto bomo tudi letos posvetili dan mobilnosti invalidom in z njimi po ulicah mestnega jedra naredili kolesarski krog. Veliko bo sprehodov v naravi (po Mestnem parku, mestnih gričih in na Pohorju), bralni maraton in konferenca »Potovalne navade Mariborčanov in predstavitev projekta Melinda«, organizirano pa je tudi dijaško in študentsko tekmovanje z električnimi kolesi. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Maribora izvaja za osnovnošolske otroke vzgojno-preventivno akcijo Drugače na pot, v šolo s kolesom.

MOM bo letos v okviru ETM gostila tudi zaključno konferenco programa Aktivno v šolo, ki opozarja na pomen hoje in kolesarjenja v šolo za zdravje šolarjev in šolsko delo, za razvoj zdravih potovalnih navad in za prispevek k stanju šolskega okolja.

Program

 

 

Povratak