15. 4. 2019. | Aktivnosti članova

Fakultet prometnih znanosti primio nagradu Smart 50 Award za projekt Plana održive urbane mobilnosti Grada Siska

Na svečanosti dodjele nagrade Smart 50 Award u gradu Denveru, Colorado, Sjedinjene Američke Države, koja je održanja 1. travnja 2019.  Prodekan za znanost i vanjsku suradnju doc. dr. sc. Marko Šoštarić i voditelj Katedre za tehnologiju gradskog prometa doc. dr. sc. Marko Slavulj primili su nagradu u ime projektnog tima Fakulteta prometnih znanosti.  Voditelj projekta bio je prof. dr. sc. Davor Brčić, predstojnik Zavoda za gradski promet. Riječ je o nagradi za 50 najboljih pametnih gradova na svijetu koja se dodjeljuje u sklopu Smart City konferencije.

Nakon podnesene prijave krajem 2018. godine, Fakultet prometnih znanosti osvojio je nagradu u kategoriji Horizon za izradu projekta Plana održive urbane mobilnosti Grada Siska (SUMP Sisak).

Cilj izrađenog SUMP-a grada Siska je da promet u gradu omogući građanima bolju mobilnost, ekonomski razvoj, bolju zaštitu okoliša, prilagodbu prometa najranjivijim skupinama (pješaci i biciklisti) kao i olakšavanje pristupa EU fondovima. Plan održive urbane mobilnosti donesen je 24.03.2017. godine na sjednici Gradskog vijeća Grada Siska.

/// Više informacija o nagradama dostupno je na poveznici.

 

Povratak