13. 9. 2021. | Aktivnosti članova

Rijeka u kretanju - Europski tjedan mobilnosti 2021.

Grad Rijeka i ove godine obilježava Europski tjedan mobilnosti, čime već godinama promovira održivu urbanu mobilnost, sprječavanje emisije štetnih plinova te kvalitetniji način života i kulturu življenja u urbanim sredinama.

Program obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti 2021. godine u Rijeci

16.09.2021. Stručna predavanja u Gradskoj vijećnici

  • 10-11 h – Prezentacija rezultata izrade izvedbenog projekta označavanja biciklističke trase od Preluka do centra grada, predavačica Azra Benčan, mag aedif. ispred tvrtke Rijekapromet.
  • 11-12 h – Predavanje o riječkim iskustvima vezanim za iznajmljivanje električnih romobila, predavač Ivan Begović, Operations Manager | Rentals Croatia & Italy, ispred tvrtke Bolt.
  • 12-13 h – Predavanje „Sigurno i zdravo uz održivu mobilnost”, predavač Asst. Prof. Vedran Kirinčić, PhD, ispred Tehničkog fakulteta u Rijeci. Pored pregleda trenutnog stanju u RH, poslovnih izazova i prilika, s naglaskom na elektromobilnost, bit će dani primjeri dobre prakse na regionalnoj i lokalnoj razini.

 

18.09.2021. Od 12-16 h prezentacija sigurne vožnje električnih romobila na Korzu

Tvrtka Lime sudjelovat će u programu na način promoviranja sigurnosti korištenja električnog romobila. Sam događaj nosi naziv „First Ride Academy“ te je koncipiran kao poligon gdje će se polaznici moći informirati o ispravnom i sigurnom načinu korištenja električnih romobila te na kraju isprobati voziti električni romobil na poligonu u sigurnim i kontroliranim uvjetima.

18.09.2021. Aktivnosti koje provodi Odjel za zdravsvto i socijalnu skrb s partnerima

  • 10 h – „Važnost tjelesne aktivnosti na otvorenom“ na plaži za osobe s invaliditetom Kostanj – U sklopu navedene manifestacije bit će organizirane vježbe disanja, razgibavanja, hodanja, plivanje i vaterpola, namijenjene osobama s invaliditetom. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“, na inicijativu Tematske grupe okupljene oko prioriteta „Otvorenost prema potrebama osoba s invaliditetom“, a  povodom Europskog tjedna mobilnosti. Organizatori su Grad Rijeka, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke.
  • 10 h u Parku Mlaka – „U zdravom tijelu zdrav zub“ – Manifestacija je namijenjena osobama s invaliditetom a uključuje hodanje, tjelovježbu te edukaciju o oralnom zdravlju. Manifestacija se organizira u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad“ i projekta „Živjeti zdravo“, a  povodom Europskog tjedna mobilnosti te Europskog dana oralnog zdravlja. Organizatori su Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Grad Rijeka i udruga DIP – Društvo za istraživanje i potporu.


21.09.2021. u 10 h nastavak sadnje drveća na lokaciji nove ceste od čvora Hosti prema Viškovu

Izvor: ekovjesnik.hr

 

Povratak