14. 1. 2021. | Dobra praksa iz EU

Inicijativa Europskog instituta za inovacije i tehnologiju "EIT Urban Mobility" pokreće svoj prvi besplatni online tečaj

EIT-ova Akademija urbane mobilnosti pokrenula je prvi od svojih masovnih otvorenih online tečajeva (MOOC) pod nazivom "Designing the Cycling City". MOOC se sastoji od praktičnog tečaja za prometne stručnjake i prostorne planere kojima je cilj povećanje biciklističkog prometa.

Internetski tečaj podržava EIT Urban Mobility’s Competence Hub, koji pruža programe obuke i sadržaje za stručnjake iz urbane mobilnosti. Kreativni i inovativni programi obuke razvijeni su oslanjajući se na opsežnu mrežu EIT-a za gradsku mobilnost od preko 85 europskih tvrtki, sveučilišta, istraživačkih institucija i gradova. Tečajevi ističu trendove, ključne probleme i kontroverze, kao i nove tehnologije.

Tečaj se sastoji od 5 modula usmjerenih na različite aspekte projektiranja biciklističke infrastrukture. Moduli će pružiti sveobuhvatan pregled znanja potrebnog za projektiranje najboljih rješenja biciklističke infrastrukture. Tečaj kulminira završnim projektom koji sudionicima daje priliku da kreativno primjenjuju alate i principe koje su stekli.

Sadržaj tečaja je sljedeći:

Modul 1 – Projektiranje za biciklistički promet: što trebate znati?
Modul 2 – Linearna infrastruktura: trake, staze i ulice
Modul 3 – Točke interakcije: raskrižja, autobusne stanice i parkiralište
Modul 4 – Vizualizacija vaše ideje: sketchup, streetmix, Google earth
Modul 5 – Izrada projekta: Ponovno zamislite svoju ulicu

Za više informacija: https://designingthecyclingcity.com/

Izvor: eltis.org

Povratak