8. 1. 2019. | Aktivnosti mreže

Novogodišnja poruka koordinatora Mreže

Nadamo se da ste se lijepo odmorili tijekom blagdana / novogodišnjih praznika te vam još jednom u ime Tajništva mreže želimo zdravu, uspješnu i sretnu 2019. godinu. Zahvaljujemo vam se na ukazanom povjerenju i suradnji tijekom prošle godine te se veselimo zajedničkim budućim suradnjama i uspjesima. U nastavku pročitajte novogodišnju poruku koordinatora Mreže dr.sc.Srđana Škunce.

Poštovani članovi mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa,

protekla je još jedna godina djelovanja naše Mreže koja će, vjerujem, svima ostati upamćena kao korisna i uspješna. Započeli smo je okupljanjem na godišnjoj Skupštini u Kruševcu, a zaključili studijskim putovanjem u Zagrebu pod čarobnim svjetlima najljepšeg Adventa u Europi! Međutim, prošlogodišnji hod(ogram) obuhvatio je i četverodnevnu radionicu o izradi planova održive urbane mobilnosti u Rovinju, okrugli stol o planiranju urbane mobilnosti u Banjoj Luci, Forum Mreže u Varaždinu na kojemu smo otvorili i temu integriranog prijevoza, kao i provedbu opsežnih programa obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti u našim gradovima. Predstavnici Mreže sudjelovali su i na međunarodnim skupovima na kojima su obrađivane teme iz područja djelovanja Mreže. Time smo na najbolji mogući način ostvarili ciljeve iskazane u Izjavi Političkog odbora naše Mreže za 2018. godinu i programu rada usvojenom prilikom održavanja godišnje Skupštine. Štoviše, program rada je i nadmašen! Naime, 16. CIVITAS Forum, održan od 19. do 21.10. u švedskoj Umei, posebno ćemo pamtiti po izboru dogradonačelnika Grada Ljubljane, gospodina Dejana Crneka za predsjednika Političkog odbora CIVITAS-a te dodjeli nagrade “Transformacije” Gradu Banjoj Luci za značajne promjene i napredak prema životnijem i pametnijem gradu primjenom integriranih mjera mobilnosti. Priznanja koja i ovom prilikom zaslužuju čestitke, svakako predstavljaju i posrednu nagradu radu naše Mreže, a vjerujem da će biti poticajna svim našim članovima.

A naša Mreža rasla je i tijekom protekle godine te smo uoči blagdana brojili 160 članova. Rast članstva svakako je poticajan, ali otvara nove potrebe i zahtjeve o kojima ćemo morati povesti puno više računa, za što će biti mogućnosti prilikom održavanja Skupštine mreže u Tivtu, početkom ožujka / marta ove godine. Zahvaljujem se Opštini Tivat na prepoznavanju naše želje da se aktivnosti Mreže odvijaju u svakoj zemlji-članici i u tom smislu preuzimanju domaćinstva nad centralnim godišnjim događajem, a naše članove pozivam da se okupimo u što većem broju i razmijenimo nova znanja i iskustva.

Svim našim članovima želim uspjeh u ostvarenju planova predviđenih u 2019. godini. Također, svima vama ponaosob, koji svojim radom, zalaganjem, idejama i vizijama pridonosite uspješnosti svojih gradova, općina, akademske zajednice, instituta, ustanova, poduzeća, agencija, udruga i društva uopće, želim obilje zdravlja, uspjeha u ostvarenju postavljenih ciljeva, kao i osobnog mira i zadovoljstva tijekom cijele godine. Ipak, ovom prilikom posebnu čestitku želim uputiti mojemu prethodniku, kolegi Vladi Babiću, koji prestaje s profesionalnim radom u Gradu Ljubljani. Uz zahvalu za sve što je kao koordinator Mreže učinio za njezin razvoj, djelovanje i prepoznatljivost, u ime naših članova i osobno kolegi Babiću želim dobro zdravlje i daljnje aktivno djelovanje u prenošenju bogatog znanja i iskustva te nastavak sudjelovanja i u događanjima Mreže.

Dr.sc. Srđan Škunca
Koordinator mreže
CIVINET Slo-Hr-JIE

Povratak