8. 2. 2023. | Dobra praksa iz EU

Objavljena publikacija mjera održive mobilnosti iz projekata inicijative CIVITAS

Tijekom 20 godina inicijative CIVITAS brojni su projekti provedeni ili su u tijeku, a cilj im je bio urbanu mobilnost u Europi učiniti održivijom. Publikacija sadrži 21 rješenje iz 10 tematskih područja te iz ukupno 21 grada i 15 država.

Tijekom posljednja dva desetljeća CIVITAS je podržao više od 50 projekata i inspirirao svoju zajednicu od gotovo 400 gradova za testiranje novih metoda, mjera i pristupa za poticanje održive urbane mobilnosti za sve. Projektima se eksperimentiralo s mjerama, rješenjima i metodologijama, a u ovoj publikaciji identificirana su rješenja koja se mogu lako preslikati na različitim lokacijama i u različitom kontekstu. Metode, mjere i rješenja predstavljena u ovom paketu prvi su uvedeni u gradovima diljem Europe i šire, a svaki je razvijen uz potporu projekata inicijative CIVITAS.

Cilj ove publikacije je podržati lokalne lidere održive mobilnosti u Europi da preuzmu, kopiraju i budu inspirirani rezultatima CIVITAS-a kako bi se pomoglo uvođenju održive i klimatski neutralne budućnosti mobilnosti i prometa koja nikoga ne ostavlja iza sebe.

Publikaciju možete preuzeti OVDJE.

 

Izvor: civitas.eu

Povratak