3. 11. 2021. | Dobra praksa iz EU

Oslo, Göteborg i Hamburg pokrenuli su žive laboratorije (eng. Living lab) u sklopu projekta MOVE21

Projekt MOVE21 koji sufinancira Europska komisija teži transformirati europske gradove i njihove okolice u klimatski-neutralna središta s pametnom i čistom mobilnošću i logistikom. Putem inovativnog procesa živog laboratorija (eng. Living lab), projekt MOVE21 će osnažiti inovacije i kooperativnost u Oslu, Göteborgu i Hamburgu okupljajući aktere iz javnog, poslovnog, istraživačkog sektora i građane. Tehnološke i netehnološke inovacije pratit će se u realnim uvjetima uz zajedničko kreiranje, nadogradnju, testiranje i prostorni raspored rješenja.

Oslo u Norveškoj je inovativna rješenja usmjerio na putnički prijevoz i prijevoz robe uz podizanje efikasnosti, dostupnosti i iskoristivosti kapaciteta. Budući da je mogućnost korištenja zemljišta u Oslu ograničena, putem projekta će se istražiti i optimizirati postojeća infrastruktura i prijevozna rješenja s novim mjerama, hubovima te suradnjom i novim oblikom poslovanja koji će smanjiti promet u gradu, reducirati emisije plinova i pratiti potrebe korisnika. Dakle, prometni sektor, povećani promet u gradu i emisija stakleničkih plinova najveći su izazovi mobilnosti u Oslu. Živi laboratorij sastoji se od tri regije: Filipstad, zone nulte emisije u centru Osla i skijaške stanice u Vikenu na kojima će se partnerstvom javnog i privatnog sektora osmišljavati, testirati i unaprjeđivati rješenja za ključne probleme. Ključni dionici u Oslu u ovome projektu su Grad Oslo, ICT Norveška, općina Viken, RUTER, MIXMOVE, i Institut za ekonomiju prometa.

Göteborg je drugi najveći grad u Švedskoj, a cilj mu je ponuditi stanovnicima, putnicima i prijevoznicima tereta integrirana prijevozna rješenja. Izabrane su tri testne zone koje imaju potencijala razviti pametna rješenja za oba moda prijevoza. U okolici Nordstana, glavni problem je prometna zagušenost posebice zbog ekstenzivne gradnje. Cilj je ovdje razviti rješenja kako bi se poboljšala pristupačnost prijevoza svim korisnicima. Područje Klippan na raspolaganju ima dosta neiskorištenog zemljišta, stoga je potencijalni hub za putovanja. Treća zona, Linholmen, je dinamično područje u razvoju u kojem će se već postojeća rješenja za otpad, robu i pošiljke dodatno nadograditi. Ključni dionici ovog procesa u Göteborgu su Grad Göteborg, poduzeća za reciklažu i vodu, Poslovna regija Göteborg, Göteborgs Stads Parkering AB, Renova AB, Volvo Technology AB i RISE.

U Hamburgu u Njemačkoj glavnina aktivnosti planirana je u središtu grada Altoni, četvrti s velikom gustoćom naseljenosti i prometnom gustoćom. U okviru projekta razvit će se lokalni mikro hub integrirajući prometna i logistička rješenja te dodajući ostale usluge. Razmatra se povezivanje postojećih i planiranih hubova u jedan intra-hub. Također, razmatra se implementacija rješenja i na području suburbanih četvrti što će omogućiti širenje područja suradnje i uključivanje građana u razvijanje rješenja. Uključeni dionici su Grad Hamburg, Ministarstvo gospodarstva i inovacija, četvrt Altona, Sveučilište HafenCit i predstavnici  privatnog sektora.

Više informacija o projektu pronađite OVDJE.

Izvor: Polis

Povratak