25. 5. 2018. | Aktivnosti mreže

Otvorene prijave za 3. CIVINET Forum u Varaždinu!

3. Forum mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE održat će se 15. lipnja / juna 2018. u Varaždinu. Tema ovogodišnjeg Foruma je "Održiva mobilnost i integrirani prijevoz putnika u funkciji pozitivnih demografskih kretanja". Forum će biti prilika za okupljanje članova Mreže, međusobno upoznavanje i razmjenu iskustava. Dobrodošli su svi zainteresirani za temu održive regionalne, urbane i prigradske mobilnosti. Organizatori Foruma su Varaždinska županija i CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE. Forum se održava u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije (Franjevački trg 7). Rok za prijavu je 12. lipnja / juna 2018.

Detaljan program Foruma pogledajte OVDJE.

PRIJAVA
Sudjelovanje prijavite najkasnije do 12. 6. 2018. putem online poveznice: https://goo.gl/QhBjDC

Na Forumu će biti predstavljeni primjeri dobre prakse održive mobilnosti:

  • RUMOBIL – održivi sustavi javnog prijevoza za ruralne regije koji pozitivno utječu na demografiju // Bence Papp, Grad Nagykálló, Mađarska; Gábor Zimborán, Szabolcs-Szatmár-Bereg županija, Mađarska
  • Transfermuga, zajednička tražilica održivih prijevoznih usluga za Akvitaniju, Baskiju i Navaru // Julien de Labaca, Eurorégion Nouvelle-Aquitaine Euskadi Navarre, EGTC, Francuska
  • Varaždinska županija prema održivoj mobilnosti – nova pruga za Zagreb i pilot linija Integriranog prijevoza putnika // Ante Klečina, Varaždinska županija

 

U drugom dijelu Foruma održat će se panel rasprava “Alati i iskustva u razvoju održive mobilnosti za pozitivne demografske trendove“.

U panelu sudjeluju:

  • Radimir Čačić / župan Varaždinske županije, Varaždin
  • Janez Koželj / podžupan Mestne občine Ljubljana
  • Srđan Škunca / pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, Grad Rijeka
  • prof. dr. sc. Aleksandar Lukić / Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Odsjek za geografiju

Nakon panela Grad Varaždin predstavit će EU projekt CityWalk financiran iz Programa transnacionalne suradnje Interreg Dunav. Uz Varaždin, u projektu sudjeluje još 17 partnerskih gradova iz Europe. Poslije ručka, za sve sudionike organiziran je obilazak Varaždina.

 Sudjelovanje na Forumu je besplatno. Troškove putovanja i smještaja snose sudionici.

Iz projekta CIVITAS SATELLITE osiguran je mali fond za pokrivanje troškova putovanja. Možemo pokriti troškove putovanja autobusom, vlakom i osobnim automobilom (1 kuna po km + cestarine).  Ta su sredstva namijenjena prvenstveno članovima CIVINET-a koji nisu u mogućnosti pokriti troškove te do sada nisu koristili ovu mogućnost.

Molimo sve zainteresirane za korištenje tih sredstava da na e-mail adresu civinet@odraz.hr što prije pošalju popunjenu PRIJAVNICU, a najkasnije do 4.6. 2018., kako bismo na vrijeme mogli informirati sve zainteresirane možemo li pokriti tražene troškove i ako da, u kojem iznosu.

 *** Poziv članovima Mreže za izlaganje proizvoda i usluga na 3. CIVINET Forumu ***

Za sve koji žele izlagati svoje proizvode / usluge tijekom CIVINET Foruma u Varaždinu, osiguran je prostor za izlaganje u holu Varaždinske županije.

Forum je prava prilika da izlaganjem svojih proizvoda i usluga ostvarite nove kontakte i razmijenite poslovna iskustva s drugim članovima mreže. To mogu biti tiskani promotivni materijali vaših aktivnosti (letci, brošure, plakati, roll-up banneri, filmovi) ili konkretni proizvodi / usluge  kao što su električni automobili ili bicikli.

Ukoliko namjeravate na Forumu sudjelovati kao izlagač, radi organizacije prostora za izlaganje, molimo vas da ispunite online prijavnicu najkasnije do 8. 6. 2018.

Za sudionike koji dolaze dan ranije ili ostaju nakon Foruma u Varaždinu, domaćini su preporučili sljedeće hotele i pansione:

Hotel Turist – http://hotel-turist.hr/
Park Boutiqe Hotel – http://www.park-boutique-hotel.eu/
Hotel Istra – http://istra-hotel.hr/hr/
Hotel Varaždin – http://hotelvarazdin.com/
Arbia Palace – http://www.arbiapalace.com/
Pansion Maltar – http://www.maltar.hr/
Pansion Garestin – http://www.gastrocom-ugostiteljstvo.com/hr/restorani/pansion-restoran-garestin.html
Hostel Studentski dom – http://www.scvz.unizg.hr/varazdin/kontakt/g16

Vidimo se u Varaždinu!

Povratak