6. 2. 2018. | Konferencija

Otvorene prijave za 5. Europsku konferenciju o Planovima održive urbane mobilnosti (SUMP) na Cipru

Otvorene su prijave za 5. Europsku konferenciju o planovima održive mobilnosti u gradovima (SUMP) koja će se održati 14. i 15. svibnja 2018. u Nikoziji na otoku Cipru. Tema ovogodišnje konferencije je Planiranje za multimodalne gradove. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno.

Europska konferencija o Planovima održive urbane mobilnosti glavni je godišnji događaj koji međunarodnoj zajednici praktičara, kreatorima politika, gradskim zaposlenicima i znanstvenicima iz cijele Europe pruža mogućnost da zajedno raspravljaju o ključnim pitanjima, s posebnim naglaskom na razvoj u planiranju mobilnosti te razmjenu ideja i iskustava.

U skladu s Europskom komisijom koja je 2018. godinu posvetila promociji multimodalnosti, tema ovogodišnje konferencije je multimodalnost, s naglaskom na integraciju načina prijevoza i kombiniranim mobilnim rješenjima za putnike i dostavu roba u gradovima i regijama.

Konferenciju sufinancira Europska komisija u suradnji s Općinom Nikozija i Ministarstvom prometa, veza i radova Republike Cipar. Europska povjerenica za promet Violeta Bulc otvorit će plenarnu sjednicu.

Na konferenciju su posebno dobrodošli predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti, kreatori politika, planeri urbane mobilnosti, znanstvenici i ostali stručnjaci za urbanu mobilnost.

Konferencija će se održati u gradu koji nudi jedinstven spoj povijesti i modernog načina života. Nikozijska svestrana gradska arhitektura iz različitih razdoblja (grčki, rimski, bizantski, venecijanski, otomanski) pruža pozornicu za živahan, suvremeni gradski život.

Prošlogodišnja konferencija u Dubrovniku okupila je više od 450 sudionika iz područja prometnog planiranja i razvoja, istraživanja i politike.

PRIJAVA
Registrirati se možete OVDJE.

Novosti o konferenciji bit će objavljena na adresi www.eltis.org/sump2018.

Izvor: eltis.org

Povratak