17. 4. 2019. | Najava

Otvorene prijave za Austrijski biciklistički samit 2019. u Grazu

12. izdanje Austrijskog biciklističkog samita održat će se ove godine u Grazu od 27. do 29. svibnja pod motom "biciklizam.poveznice" (eng. cycling.connects). Štajerska prijestolnica Graz poziva vas na sudjelovanje i razmjenu znanja i iskustava s domaćim i međunarodnim stručnjacima. Tijekom tri dana, očekuje vas uzbudljiv program s više od 50 zanimljivih sesija, radionica i atraktivnih popratnih događanja.

Ovogodišnji glavni govori bit će usredotočeni na urbani biciklizam – što povezuje različite biciklističke gradove, što ih razlikuje od drugih i koji se zaključci mogu izvući iz toga! Graz, Ljubljana (SLO) i Groningen (NL) – tri grada sa sličnim okvirom za urbane, stambene i topografske uvjete – koriste različite pristupe kada je riječ o pripremi uvjeta za biciklistički prijevoz.

Osim toga, u Laboratoriju za urbanu mobilnost u Grazu (Urban Mobility Lab Graz) održat će se radionica za prevenciju krađe bicikala, dok će izložbeni prostor sadržavati razne izložbene štandove tvrtki i inicijativa povezanih s biciklizmom. Poster sekcija nudi obilje mogućnosti za razmjenu znanja i umrežavanje. U ponedjeljak, 27. svibnja, startup radionica City Changer Cargobike pružit će vrijedan uvid u specifične poslovne modele za teretne bicikle.

Okvirni program i izleti
Još jedan vrhunac ovogodišnjeg Biciklističkog samita suradnja je s “CityRadeln Grazom”, biciklističkom povorkom kroz grad Graz, koja završava velikom biciklističkom zabavom u poznatom gradskom mjestu “Dom im Berg”. U srijedu, 29. svibnja u poslijepodnevnim satima, možete sudjelovati na zanimljivim izletima i istražiti lokalne osobitosti s pozicije biciklista.

Pogledajte raznovrstan program i osigurajte osobnu ulaznicu za biciklistički summit putem web stranice konferencije www.cyclingsummit2019.at

Domaćin Austrijskog biciklističkog samita 2019.  je Grad Graz i Pokrajina Štajerska u suradnji s Federalnom agencijom za zaštitu klime i austrijskim Ministarstvom prometa, inovacija i tehnologije.

PRIJAVA
Prijava za 12. austrijski biciklistički samit otvorena je do 17. svibnja i nema kotizacije. Broj sudionika ograničen pa požurite s prijavom.

Izvor: http://www.eltis.org/participate/events/register-now-austrian-cycling-summit-2019-graz-27th-29th-may-2019

Povratak