21. 2. 2023. | Događanja

[10 godina CIVINET-a] Otvorene prijave za konferenciju "Gradovi za klimatsku neutralnost" u Ljubljani!

Otvorene su prijave i objavljen nacrt programa konferencije "Gradovi za klimatsku neutralnost" koja će se održati od 22. do 24. 3. 2023. u Ljubljani. Sa zadovoljstvom vas pozivamo da nam se pridružite na obilježavanju 10. godišnjice djelovanja Mreže, Skupštini i konferenciji koja donosi i brojne popratne sadržaje - mogućnost sudjelovanja na radionici ProSUMP i predstavljanju filma Why we cycle? te umrežavanje s predstavnicima grčkih gradova. Rok za prijavu: 10. 3. 2023.

Bogat i zanimljiv program otpočet će u srijedu 22. 3. u 12 sati radionicom održive urbane mobilnosti ProSUMP. Radionica obuhvaća temu institucionalizacije urbane mobilnosti u jedinicama lokalne samouprave zapadnog Balkana, s prijedlozima novih ili unaprijeđenih organizacijskih struktura te mogućnosti tehničke podrške i pilot projekata. Radionica je namijenjena korisnicima projekta ProSUMP i svim ostalim zainteresiranima. Na radionici će biti osiguran simultani prijevod na engleski jezik.

Službeni dio programa kreće u večernjim satim godišnjom Skupštinom mreže od 18:15 – 19:30. Prije Skupštine, održat će se zajednički sastanak Upravnog, Političkog i Akademskog odbora od 17:30 – 18:15.

U četvrtak 23. 3., od 9:00 sati slijedi raznovrsan program konferencije #Cities4Climateneutrality koji uključuje tematska izlaganja, panel raspravu, pitch sesiju i grupni rad te posjet primjerima dobre prakse održive mobilnosti (šetnja pješačkom zonom, obilazak biciklom i autobusom po Ljubljani ili brodom po Ljubljanici).

Prilika je to za umrežavanje i razmjenu kontakata s predstavnicima devet grčkih gradova, članova mreže CIVINET Grčka – Cipar, koji su u četverodnevnom studijskom posjetu Zagrebu i Ljubljani. Navečer, uz večeru i glazbu, zajedno ćemo proslaviti CIVINET-ov 10. rođendan.

Ako svoj boravak u Ljubljani planirate produžiti, pozivamo vas da u petak 24. 3. dođete na projekciju filma Why we cycle? i razgovor o biciklističkom prometu i bicikliranju koji je organiziran na inicijativu biciklističkog gradonačelnika Ljubljane Mateja Praprotnika u suradnji s Ljubljanskom biciklističkom mrežom te uz podršku Grada Ljubljane i Kinodvora.

PRIJAVA
Sudjelovanje na konferenciji prijavite najkasnije do petka 10. ožujka / marta na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/2Qk2V4FpXASjHbyj9

Program rada na hrvatskom jeziku dostupan je OVDJE.

Vidimo se u Ljubljani!

Konferenciju organizira ODRAZ (Tajništvo mreže) u okviru projekta CLIMASUM u suradnji s Gradom Ljubljanom i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu – Energija, transport i zaštita klime.

Projekt CLIMASUM dio je Europske klimatske inicijative (EUKI) njemačkog Ministarstva gospodarstva i klimatskih promjena (BMWK).

Slika: Triple Bridge, D. Wedam

Povratak