27. 2. 2023. | Dobra praksa iz EU

Glasgow će u cijelom gradu uvesti ograničenje brzine od 20 milja na sat

Gradsko vijeće Glasgowa objavilo je planove za uvođenje ograničenja brzine na razini grada od 20 mph (32.19 km/h) nakon najave Zone niske emisije (LEZ), koja će stupiti na snagu u lipnju ove godine.

Trenutačno je oko 288 km ulica podložno ograničenju od 20 mph – revidirano zakonodavstvo i smjernice o ograničenju brzine od 20 mph otvaraju potencijal za uvođenje široko rasprostranjenih ograničenja od 20 mph ‘bez skupih fizičkih mjera za smirivanje prometa’.

Shema ograničenja od 20 mph u cijelom gradu bit će uvedena tijekom sljedećih 18 mjeseci. Tijekom proljeća izvršit će se procjena o tome koje ulice mogu biti podložne ograničenju brzine od 20 mph. Pravni, tehnički i logistički rad potreban za provedbu promjena započet će u jesen 2023. Implementacija će se provoditi u fazama na zonskoj osnovi i očekuje se da će biti potpuno dovršena do lipnja 2024. Posljednji korak bit će procjena učinkovitost gradskog ograničenja brzine od 20 mph za njegova očekivanja poboljšanja sigurnosti na cestama i poticanja aktivnog putovanja. Uvođenje sheme ići će uz komunikacijsku kampanju kako bi se povećala svijest o novom ograničenju brzine i podržalo odgovarajuće ponašanje vozača.

Gradski savjetnik za klimu i promet, vijećnik Angus Millar, izjavio je: “Jednostavno je, sporije je sigurnije. Ograničenje brzine od 20 mph u cijelom gradu ima za cilj poboljšanje sigurnosti na cesti tako što pomaže u smanjenju rizika od nesreća i težine zadobivenih ozljeda. Smanjenje utjecaja prometa na zajednice pomoći će nam osigurati sigurnije ulice i pridonijeti širem pomaku koji nam je potreban prema održivijim oblicima prijevoza, što je ključno ako želimo postići naš cilj da Glasgow postane ugljično neutralan do 2030. godine.”

Shema je dio programa vrijednog 4,5 milijuna funti koji djelomično financira Sustrans. Sustransova voditeljica bespovratnih sredstava Emily Gait, dodala je: „Implementacija gradskog obveznog ograničenja brzine od 20 mph u Glasgowu veliki je korak naprijed po pitanju koje će spasiti živote. To je posebno korisno za najugroženije osobe u društvu, uključujući djecu i osobe s invaliditetom. Uvođenje ograničenja brzine iz središta grada u mirnije, manje zagušene četvrti omogućit će većem broju ljudi, bez obzira na dob ili sposobnosti, da pješače ili voze bicikl”.

Izvor: Eltis
Slika: Google

Povratak