12. 10. 2022. | Natječaj

Otvorene su prijave za nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK i MOBILITYACTION!

Prijavite se za nagradu EUROPEANMOBILITYWEEK i novopokrenutu nagradu MOBILITYACTION. Rok za prijavu: 31. 10. 2022.

Nagrada EUROPEANMOBILITYWEEK promovira lokalne samouprave koje su se istaknule u podizanju svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti tijekom glavnog tjedna događaja, od 16. do 22. rujna. Nagrada je izravno povezana s aktivnim sudjelovanjem gradova i općina u kampanji, što uključuje:

– organiziranje aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost od 16. do 22. rujna;
– provođenje jedne ili više trajnih prometnih mjera;
– održavanje ‘Dana bez automobila’.

Kako bi se prijavili za ovu nagradu, lokalne vlasti moraju ispuniti tri gore navedena kriterija.

U prošlosti su dodijeljene dvije nagrade EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI: jedna općinama s manje od 100.000 stanovnika i jedna općinama s više od 100.000 stanovnika. OVDJE  možete pogledati prošlogodišnje pobjednike i njihova postignuća.

Sve relevantne informacije vezane uz ovu nagradu i postupak prijave dostupne su OVDJE.
Prijaviti se možete OVDJE.

Nova nagrada MOBILITYACTION

Jeste li stvorili dobro strukturiranu inicijativu za poboljšanje prakse održive urbane mobilnosti ljudi i dobara? Možda ste počeli nuditi poticaje za jačanje promjene ponašanja i smanjenje emisija? Imate li inovativno rješenje mobilnosti koje bi se moglo ponoviti za opće dobro? Iako ovo ni na koji način nije sveobuhvatan popis, ovo su neki široki primjeri upravljanja mobilnošću koji žele biti nagrađeni novom MOBILITYACTION nagradom!

Što je upravljanje mobilnošću? „Koncept za promicanje održivog prijevoza i upravljanje potražnjom za korištenjem automobila mijenjanjem stavova i ponašanja putnika, posebno na razini tvrtki, organizacija i institucija.” (Okvir urbane mobilnosti EU-a)

Ova kategorija uključuje planove mobilnosti, kao i mjere i strategije koje imaju značajan utjecaj na održivu mobilnost, kao što su: poticanje aktivnog prijevoza, podržavanje korištenja zajedničkog/javnog prijevoza, omogućavanje pomaka prema održivijim mogućnostima prijevoza, poboljšanje ekoloških čimbenika/ smanjenje emisija, stvaranje edukativnih kampanja, poticanje pozitivnih promjena u ponašanju, povećanje sigurnosti, poboljšanje pristupačnosti i pogodnosti korisnika, vraćanje zelenih/javnih površina i poboljšanje životnih uvjeta za stanovnike. Inovativna i prenosiva rješenja imaju najveći potencijal za nagradu, tako da se te inicijative mogu široko dijeliti i implementirati.

Da biste pronašli sve relevantne informacije vezane uz ovu nagradu i postupak prijave, posjetite stranicu Poziv za prijave. Za prijavu kliknite OVDJE.

Izvor: Eltis

Povratak