14. 12. 2018. | DOGAĐANJA

Poziv na završni događaj projekta initCOSEERail

Projektni tim initCOSEERail poziva zainteresirane dionike za željeznice u jugoistočnoj Europi na završni događaj, 18. prosinca 2018. u Zagrebu. Ovaj sastanak ima za cilj dijeljenje rezultata projekta initCOSEERail i budući projekt pod nazivom "COSEERail". Glavni dio ove završne konferencije initCOSEERail bit će predstavljanje rezultata projekta initCOSSERail i panel rasprava o prezentiranim rezultatima. Na sastanku će biti predstavljen koncept budućeg projekta COSEERail. Također će se održati detaljan razgovor o budućem projektu.

Vrijeme održavanja: 18.12.2018.
Mjesto održavanja: Hrvatska gospodarska komora, Roosveltov trg 2, Zagreb, Vijećnica u 9 sati.

Pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore i Zajednice za intermodalni transport i logistiku HGK održava se završna konferencija međunarodnog znanstvenog istraživačkog projekta initCOSEERail. Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta initCOSSERail te će se održati panel-rasprava o tim rezultatima. Projekt je bio podijeljen u dva dijela: (1) prikupljanje statističke i dokumentacijske osnove u razdoblju od 1985. do 2015. za putnički željeznički prijevoz i (2) ekspertni panel o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti putničkog željezničkog prijevoza. Prvi dio istraživanja koristio se kako bi se utvrdili kvantitativni i kvalitativni parametri tijekom 30 godina, a drugi je dio istraživanja poslužio kako bi se utvrdile zakonitosti u procesima odlučivanja i provedbe prometnih politika u željezničkom putničkom prijevozu. Bit će predstavljen i koncept budućeg projekta COSEERail te će se razgovarati sa zainteresiranima o budućem projektu.

Partneri na projektu su Tehničko sveučilište u Beču, Istraživački centar za prometno planiranje i inženjerstvo (Austrija), Sveučilište u zagrebu, Fakultet prometnih znanosti (Hrvatska), LIR Evolution (Bosna i Hercegovina) i FIN Project (Italija).

Projekt se financira u sklopu DSPF – Dunavskog strateškog projekta, koji sufinancira Europska unija i Grad Beč.

Video: https://youtu.be/YnmfV0fMwL8

Poster: https://www.wienholding.at/tools/uploads/01ECVIIPA1binitCOSEERAIL.pdf

Izvor: hgk.hr

Povratak