28. 3. 2018. | Natječaj

Otvorene prijave za članstvo u Političkom savjetodavnom odboru CIVITAS-a

Otvorene su prijave za članstvo i sudjelovanje u radu novog sastava Političkog savjetodavnog odbora CIVITAS-a (PAC). Pozivaju se izabrani političari iz grada člana CIVITAS Foruma da se prijave za članstvo u novom PAC-u do 25. svibnja 2018. godine. PAC čini mala skupina vodećih političara koja djeluje kao upravljačka grupa inicijative CIVITAS i mreže gradova.

Članovi PAC-a uglavnom su odgovorni za:

1. Davanje preporuka za politiku Glavnoj upravi Europske komisije za mobilnost i promet (DG MOVE);
2. Olakšavanje suradnje između Europske unije i mreže gradova CIVITAS te CIVINET mreža;
3. Odabir grada domaćina i pružanje informacija za godišnju konferenciju CIVITAS Forum;
4. Sudjelovanje u ključnim aktivnostima CIVITAS-a, uključujući studijske posjete i tematske radne skupine;
5. Osiguravanje i jačanje uključivanja političara iz CIVITAS gradova u aktivnosti inicijative

Članovi PAC-a sastaju se tri puta godišnje, uključujući i susret na godišnjoj konferenciji CIVITAS Foruma. Trenutačni PAC odabran je u srpnju 2015. i djelovat će do izbora novih članova.

PRIJAVA

Pozvani su izabrani političari iz grada unutar CIVITAS Foruma da se prijave za članstvo u novom PAC-u. Zainteresirani kandidati trebaju poslati iskaz interesa (pismo namjere) na e-mail adresu: pac@civitas.eu. U pismu namjere potrebno je naznačiti svoje ime, grad, što ih kvalificira za člana, svoje iskustvo, razloge prijave i svoju viziju članstva u PAC-u u sljedeće dvije godine. Pismo namjere bi trebalo imati najviše do 500 riječi.

Europska komisija imenovat će 16 članova PAC-a na temelju općih kriterija reprezentativnosti, uključujući iskustvo CIVITAS-u te spol. Ključna uloga u odabiru je dokaz o doprinosu promicanju politika u skladu s ciljevima CIVITAS-a.

Kandidati se prijavljuju u osobnom svojstvu (ne kao službeno imenovani predstavnici svojih lokalnih samouprava). Političari ne-CIVITAS gradova također se mogu prijaviti, pri čemu treba ozbiljno razmotriti da njihov grad pristupi mreži CIVITAS Forum. Proces selekcije kandidata bit će u lipnju, a svi podnositelji prijave dobit će odgovor najkasnije do 30. lipnja 2018.

Prvi sastanak novog sastava PAC-a održat će se na CIVITAS Forumu u švedskom gradu Umeå, između 19. i 21. rujna 2018. godine.

/// Više: http://civitas.eu/pac

Povratak