19. 10. 2020. | Natječaj

Prijavite se do 31.10. za 9. nagradu za SUMP, nagradu Europskog tjedna mobilnosti i Nagradu za sigurnost na cestama

Otvorene su prijave za 9. nagradu EU-a za Planove održive urbane mobilnosti (SUMP), nagradu Europskog tjedna mobilnosti i nagradu EU-a za sigurnost gradskih prometnica. Prijave treba predati najkasnije do 31. listopada 2020. godine! U okviru EUROPEANMOBILITYWEEK, Europska komisija svake godine dodjeljuje europsku nagradu za SUMP tijelu za planiranje koje je pokazalo izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti.

Nagrada za SUMP osmišljena je kako bi potaknula usvajanje Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) od strane lokalnih vlasti širom Europe i nagradila izvanredna postignuća u tematskom prioritetnom području svake godine. Ove godine, u skladu s najavom Zelenog europskog plana, očekuje se da će podnositelji zahtjeva podijeliti svoje perspektivne namjere stvaranja nulte emisije i uključivog prijevoza u svom lokalnom kontekstu integracijom održivih načina prijevoza u svoj sustav mobilnosti. Za više informacija kliknite ovdje, a za prijavu kliknite ovdje.

Cilj nagrade EUROPEANMOBILITYWEEK je prepoznati lokalne vlasti koje su učinile najviše na podizanju svijesti o održivoj mobilnosti tijekom EUROPEANMOBILITYWEEK-a (16.-22. Rujna). Lokalne vlasti mogu se prijaviti sa svojim događanjima i trajnim infrastrukturnim inicijativama, poput održavanja dana bez automobila ili promicanja zelenije prometne infrastrukture. Za više informacija kliknite ovdje, a za prijavu kliknite ovdje.

Nagrada EU-a za sigurnost gradske sigurnosti na cestama otvorena je za lokalne vlasti kako bi nagradile mjere koje su provedene za poboljšanje sigurnosti na europskim cestama i potaknule raspravu o dobroj praksi u cijeloj Europi. Mjere mogu uključivati ​​poveznice na ROADPOL sigurnosne dane  ili inicijative za smanjenje brzine.

Izvor: civitas.eu

Povratak