19. 10. 2020. | Dobra praksa iz EU

Procvat biciklističkog prometa u Krakowu tijekom COVID-19

Mnogi su gradovi diljem Europe zabilježili porast biciklističkog prometa tijekom krize COVID-19, a ni poljski grad Kraków nije iznimka. U prva tri tjedna rujna / septembra 2020. zabilježen je porast biciklističkog prometa u gradu od 26% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine.

Krakow ima 13 mjernih postaja za biciklistički promet u gradu, čiji su podaci korišteni za izračunavanje porasta u cijelom gradu. Međutim, na nekim je rutama porast bio znatno veći, uključujući 59% na mjernom mjestu u ulici Tynieckiego.

Povećanje broja biciklista povezano je s ulaganjima Krakowa u biciklističku infrastrukturu, s jedne strane, kao i s promjenom stavova ljudi. Nacionalno središte za klimatske promjene istraživalo je ponašanje mobilnosti i promjene u stavovima kao rezultat pandemije COVID-19 u Poljskoj. Četvrtina ispitanika izjavila je da je tijekom pandemije imala ograničenu vožnju. Još veća skupina – njih 63% – izjavila je da razmišlja o smanjenju upotrebe automobila nakon pandemije. Najzastupljenije skupine u ovih 63% bile su žene koje su činile 60% ove skupine te osobe starije od 55 godina koje su činile 38%.

Manja skupina od 14% uključenih u studiju rekli su da su od početka krize COVID-19 češće koristili osobni automobil. Istraživači koji su radili na studiji povezali su to sa smanjenim povjerenjem u javni prijevoz, kao i manjim kapacitetom vozila javnog prijevoza kao posljedicom potrebe za obaveznim držanjem razmaka.

Izvor: Eltis
Slika: Unsplash

Povratak