25. 8. 2016. | EU praksa

Projekt EVIDENCE

Projekt EVIDENCE je inicijativa osmišljena za predstavljanje i promociju potencijala provedbe planova održive urbane mobilnosti (SUMP). Donositelji odluka i stručnjaci kojima su potrebni dokazi o koristima SUMP-ova često nemaju vremena ili potrebne resurse za traženje i ocjenu vjerodostojnosti dostupnih informacija. Često informacije nisu u pristupačnom formatu.

Stručni tim okupljen u projektu EVIDENCE, između ostalog i Urbanistički institut Slovenije koji član CIVINET-a, radi na poboljšanju i boljoj pristupačnosti informacija vezanih za SUMP-ove.

Neki od rezultata projekta su sljedeći:
• završeno je opsežno istraživanje kako bi se identificirali postojeći podaci o prednostima održivog transporta (znanstveni radovi, izvještaji, studije izvedivosti, itd.)
• napravljeni su pregledi i mišljenja o 22 mjere mobilnosti
• postavljeni su dokazi, izvještaji i druge informacije na web stranici projekta (više od 350 dokumenata)
• objavljen je dubinski izvještaj o cijelom postupku pregleda
• proizvedeni su materijali za obuku za fakultete i trenere.

Ova znanja pomoći će i olakšati učinkovitu integraciju održivih mjera prijevoza u planove urbane mobilnosti, pretvarajući ih u SUMP-ove (planovi održive urbane mobilnosti). Državama, regijama i gradovima to je podrška u nastojanjima za poboljšanje zdravlja, povećanje ekonomske učinkovitosti, poboljšanje pristupa zapošljavanju, smanjenje troškova transportnih sustava i upravljanje financijskim zahtjevima za novu infrastrukturu.

Više o projektu te relevantne materijale možete naći na www.evidence-project.eu

Povratak