1. 4. 2016. | Radionica

Radionica "Održiva urbana mobilnost" u Kruševcu

Grad Kruševac i Regionalna privredna komora Kruševac organizuju radionicu sa temom "Održiva urbana mobilnost", dana 7. aprila 2016. godine, sa početkom u 9:30 časova, u sali Regionalne privredne komore Kruševac (Balkanska 63, IV sprat, Kruševac). Kruševac po prvi put organizuje radionicu uz pomoć CIVITAS fonda i cilj im je da gradovima u okruženju približe temu održive mobilnosti, predstave CIVINET mrežu i korake koje je Kruševac učinio ka održivoj mobilnosti. Na radionici će predavači iz Ljubljane predstaviti realizovane projekte iz ove oblasti, zbog kojih je Ljubljana dobila titulu „Zelena prestonica Evrope 2016. godine“.

Radionica se održava u okviru komponente „Being inspired“, projekta „CIVITAS CAPITAL“ i biće sufinansiran iz “CIVITAS Activity fund-a”. Na radionici će predavači iz Ljubljane predstaviti realizovane projekte iz ove oblasti, zbog kojih je Ljubljana dobila titulu „Zelena prestonica Evrope 2016. godine“. Vladimir Babić i dr Aljaž Plevnik održaće nekoliko predavanja, a teme možete videti u programu.

Planiran je i obilazak grada u pratnji turističkog vodiča i predstavnika Gradske uprave, kako bi  polaznici radionice stekli utisak o stanju saobraćaja i dali predloge i sugestije za unapređenje. Mišljenja polaznika radionice su nam bitna iz razloga što smo u procesu izrade SUMP-a.

Poziv za radionicu je upućen Stalnoj konfereciji gradova i opština, političkim predstavnicima gradovima i opštinama i osobama zaduženim za pitanja saobraćaja, i predstavnicima lokalnih institucija, ograna i udruženja.

 

 

Povratak