28. 5. 2018. | najava događanja

Registrirajte se za URBACT City Festival 2018!

13. i 14. rujna u Lisabonu, gradski službenici, izabrani predstavnici i stručnjaci za urbanizam iz cijele Europe surađivat će i raspravljati o rezultatima 20 mreža za planiranje. Ujedno, proslavit će se 15. obljetnica programa URBACT i rastući utjecaj gradova kao važnog dionika promjena u Europi. Kroz dvodnevni događaj predstavit će se priče o urbanoj obnovi koja je ukorijenjena u URBACT-ovoj razmjeni i svjedočanstvima o povećanju moći gradova za pokretanje promjena.

Gradovi su žarište inovacija, stvaranja lokalnih rješenja za globalne izazove održivosti, integracije i otpornosti koje mogu dovesti do uspješnog postizanja ciljeva održivog razvoja UN-a. Napredak se ubrzava kada gradovi rade zajedno. U URBACT-u, u mrežama kao što su Covenant of Mayors, na primjerima glavnih gradova EU-a, gradovi pokazuju da se trude biti bolji, da su otvoreni za učenje jedni od drugih i spremni utjecati na nacionalnu i međunarodnu politiku s konkretnim praksama od samoga početka.

Sudionici City Festivala imat će priliku izravno upoznati više od 200 gradova čiji su rezultati kreirani i testirani prvim valom URBACT-ovih mreža. Sesije u Páteo da Galé, glavnom mjestu događaja, bit će pomiješane s terenskim posjetima koji će sudionicima omogućit bolje razumijevanje grada domaćina, Lisabona, i istražiti različite aspekte njegovog nedavnog razvoja. Kroz radionice, posjete, panel rasprave, tržnice ideja i neformalnog umrežavanja, posjetitelji festivala će se upoznati s najvažnijim trendovima koji signaliziraju promjene kako bi inspirirali svoj grad. Ambasadori međunarodnih mreža će predstaviti vlastite dojmove o načinu na koji se rezultati URBACT-ovih mreža mogu odmah koristiti u praksi. Također, organizirana će biti i večera zajedničkog stvaranja s lokalnim umjetnicima i aktivistima kako bi energija Lisabona doprijela u središte Festivala.

Pridružite nam se u raspravama, inovativnim predstavljanjima, poticajnim iskustvima i prilici da ponovno zamislite sliku svog grada u budućnosti.

Kao i u svim dosadašnjim izdanjima, Festival će se u potpunosti uklopiti u grad koji nas dočekuje – Lisabon! Jedinstven i dinamičan grad koji urbanim praktičarima pruža inovativne, živahne prakse i mnoge primjere participativnih intervencija. Nekoliko govornika, umjetnika i aktivista predstavit će različite aspekte nedavne obnove. Glavno mjesto održavanja festivala (Páteo da Galé) priča priču o povijesnom Lisabonu, a terenske radionice – dio urbanog safarija, dio interaktivnih pješačkih sesija – pružit će sudionicima priliku da otkriju razne dijelove grada, osim već ugaženih staza.

Prvi prijavitelji već mogu osigurati svoje sudjelovanje na događanju registriranjem te rezerviranjem letova i smještaja. Imajte na umu da u to vrijeme postoji velika potražnja za smještajem u Lisabonu. Zato savjetujemo da rezervirate rano. Bolje sigurno i sretno!

Posjetite web stranicu Festivala: 2018cityfestival.urbact.eu

Izvor: urbact.eu

Povratak