12. 10. 2017. | Aktivnosti članova

Rijeka dobila prve "pametne autobusne stanice"

Grad Rijeka, u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom, pokrenula je pilot-projekt pametnih autobusnih stanica koje nude niz funkcionalnosti za efikasnije i ugodnije iskustvo korištenja gradskog prijevoza.

Pametne autobusne stanice postavljene kod riječkog nebodera, na početku Krešimirove ulice i druga na obali na Žabici zbog svojeg futurističkog izgleda nisu magle proći nezamijećeno kod riječke javnosti.

Riječ je o pilot-projektu Grada Rijeke koji je realiziran u suradnji s kompanijom Ericsson Nikola Tesla, Hrvatskim Telekomom, tvrtkom Smart RI, Autotrolejom i Rijeka prometom.
Pametne stanice su opremljene aplikacijom Connected Traffic Cloud, a nju će korisnici javnoga gradskog prijevoza moći »skinuti« i na svoje pametne mobilne telefone.

Pametne autobusne stanice nude niz funkcionalnosti za efikasnije i ugodnije iskustvo korištenja gradskog prijevoza, dok spomenuta aplikacija omogućava pametan javni prijevoz i prvi put je u Rijeci prilagođena za mobilne uređaje, što ovo rješenje čini jedinstvenim u svijetu.

Grad Rijeka i Rijeka promet su članovi CIVINET mreže.

Izvor: novilist.hr

Povratak