29. 6. 2017. | Najava

Svi gradovi su dobrodošli na URBACT City Festival u Tallinnu - prijavite se što prije!

Otvorene su prijave za URBACT City Festival od 3. do 5. listopada 2017. u Tallinnu u Estoniji! Europski gradovi svih veličina, možete se prijaviti dok još ima mjesta – neovisno o tome jeste li upoznati s URBACT-om ili istražujete ovaj EU program po prvi puta. Pod motom “Dobre prakse – bolji gradovi“, festival će okupiti stotine urbanih praktičara i predstavnika gradova s ciljem poboljšanja pristupa održivom urbanom razvoju.

Sudionici će imati prilike gradove koji su nedavno dobili titulu URBACT-ovog grada dobre prakse, pronaći potencijalne partnere za nove URBACT-ove mreže za transfer i vratiti se kući s mnoštvo ideja na temu unaprjeđenja svojih gradova bez povećanja troškova.

URBACT, EU program učenja i razmjene za održiv, integrirani urbani razvoj, dosegnuo je široku reputaciju inovativnim događanjima koji izazivaju, ujedinjuju i nadahnjuju urbane praktičare – a City Festival (link is external) u Tallinnu nije iznimka od toga.

Sudionici će kroz dvodnevni program biti vođeni strukturiranim razmjenama i iznenađenjima. Za one koji će u Tallinn stići dan prije otvaranja Festivala, postoji mogućnost razgledavanja grada u popodnevnim satima te ceremonija dodjeljivanja nagrada za dobre prakse navečer. Ceremoniji će prisustvovati i gradonačelnik Tallinna.

Radionice, rasprave u panelu i sesije umrežavanja održat će se u Telliskivi kreativnom gradu, gradskoj četvrti u Tallinnu. Tamo će vladati jedinstvena kreativna atmosfera koja je jednako važna za sam program kao i govornici i same sesije.

Ideje za unaprjeđenje gradova
URBACT-ove dobre prakse koje će biti predstavljene na Festivalu već su iskušane i testirane od gradova iz svih dijelova Europe, od Aarhusa u Danskoj do Zaragoze u Španjolskoj. To su praktična rješenja za svakodnevne izazove, kao što su demografske promjene, klimatski i okolišni ciljevi, nezaposlenost i siromaštvo u gradu. Sve te prakse dostupne su ovdje, s kontaktima profesionalaca koji su direktno odgovorni za njih. (http://urbactcityfestival.eu/practice.html).

Tko može sudjelovati?
• Svi gradovi koji su se prijavili na URBACT-ov poziv za dobre prakse
• Gradovi svih veličina koji su zainteresirani za sudjelovanje u URBACT-ovim mrežama za transfer
• Urbani praktičari, donositelji odluka i izabrani predstavnici na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj ili međunarodnoj razini

URBACT je mislio na gradove svih veličina kada je kreirao ovaj događaj. Cilj je malim i srednjim europskim gradovima pružiti pozornost koja je često namijenjena samo velikim gradovima.

Prijava
URBACT požuruje zainteresirane sudionike da se PRIJAVE ODMAH, dok još ima mjesta. Mjesta će biti dodjeljivanja po principu tko se prvi prijavi.

„Ono što ćete dobiti od ovog događaja ovisi i o tome što ćete donijeti. S malo pripreme, puno volje za sudjelovanje i ponešto slučajnih susreta, možete dobiti odlične ideje za usmjeravanje vašeg grada prema boljim strategijama.“

Pratite novosti na #URBACTFest i #URBACT_GP na društvenim mrežama! Dijelite, lajkajte i pridružite se @URBACT online zajednici.

Izvor: http://urbact.eu

Povratak