12. 5. 2023. | Aktivnosti članova

U Sarajevu održana međunarodna konferencija „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ – Novi trendovi u saobraćajnim i komunikacijskim tehnologijama

Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu i Institut za saobraćaj i komunikacije Sarajevo pod pokroviteljstvom Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u Sarajevu su 11. i 12. maja 2023. godine organizirali Međunarodnu konferenciju „Advances in Traffic and Communication Technologies (ATCT)“ – Novi trendovi u saobraćajnim i komunikacijskim tehnologijama.

Ova Međunarodna konferencija okupila je veliki broj eminentnih profesora, naučnika i eksperata u oblasti saobraćaja i komunikacija iz zemalja regiona i šire. Jedan od ključnih ciljeva konferencije predstavlja promovisanje inovativnih rješenja u oblasti saobraćaja i komunikacija uz umrežavanje naučnih i praktičnih resursa. Tematski fokus i radni podnaslov ovogodišnje konferencije bio je „Sustainable urban mobility“ – „Održiva urbana mobilnost“.

Nakon obraćanja ključnih govornika, održana je panel diskusija na temu „Izazovi i prilike održive urbane mobilnosti u zemljama regiona“.

Više o konferenciji: https://atct.ba

 

 

 

 

Povratak