11. 6. 2021. | Događanja

URBACT City Festival 2021

U sklopu aktivnosti URBACT III programa europske međuregionalne suradnje koji je namijenjen svim europskim gradovima koji žele izraditi i uspješno provoditi svoje strategije održivog urbanog razvoja i odgovarajuće akcijske planove, od 15. do 17. lipnja 2021. u formatu videokonferencije, održat će se 4. URBACT City Festival.

Nakon dvije godine istraživanja, razmjene znanja i iskustava te učenja, preko 150 gradova koji su sudjelovali u URBACT mrežama, spremno je podijeliti iskustva i znanja o tome kako su napravili promjene u svojoj sredini. Istražujući 23 dobre urbane prakse koje su već ostvarile utjecaj na lokalnoj razini, gradovi iz 25 zemalja udružili su snage kako bi shvatili, prilagodili i ponovno iskoristili znanja u svom lokalnom kontekstu.

Sudionici URBACT City Festivala bit će u mogućnosti čuti kako su gradovi ostvarili pozitivne promjene, detaljnije upoznati izazove s kojima se danas europski gradovi susreću, povezati se s kolegama te nadahnuti se za pronalaženje novih rješenja.

Program je dostupan je OVDJE.
Prijave za sudjelovanje moguće su na: https://hopin.com/events/2021-urbact-city-festival

Što je URBACT?

Izvor: mgipu.gov.hr

Povratak