18. 12. 2019. | Sastanci mreže

[Zabilježite datum] 7. Skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u Zagrebu

Grad Zagreb domaćin je 7. Skupštine mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, koja će se održati 13. ožujka / marta 2020. Nakon Skupštine, na kojoj će prisutni biti upoznati s izjavom Političkog odbora za 2020. i aktivnostima Mreže, slijedi okrugli stol pod nazivom "Inovacije u prometnim politikama i rješenjima za održivu mobilnost". Dan ranije, 12. ožujka / marta, u popodnevnim satima (14 - 17 sati), održat će se sastanci Upravnog te Političkog odbora mreže.

Program će započeti godišnjom Skupštinom mreže na kojoj će prisutni biti upoznati s radom mreže u prethodnoj godini, izjavom Političkog odbora za 2020. te programom rada Mreže u ovoj godini. U sklopu Skupštine bit će predstavljena i Akademska mreža, čije je osnivanje potaknuto od članova Mreže iz akademske zajednice.

Zatim slijedi okrugli stol pod nazivom “Inovacije u prometnim politikama i rješenjima za održivu mobilnost” u sklopu kojeg će predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (RH) predstaviti europsku i nacionalnu prometnu politiku u sljedećem programskom razdoblju.

U nastavku će biti održane paralelne sesije na temu inovacija u prometnim politikama te inovativnih tehnologija i rješenja za održivu mobilnost. Kraj bogatog programa završit će panel raspravom “Budućnost održive urbane mobilnosti u Jugoistočnoj Europi”.

POSEBAN POZIV JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE – sudjelujte na sastanku Političkog odbora!

Politički odbor sastoji se od političkog predstavnika svake jedinice lokalne samouprave koja je član Mreže – člana predstavničkog tijela ili druge, po njima ovlaštene osobe.  Važno je čuti glas svake jedinice!

Stoga pozivamo gradonačelnike, zamjenike gradonačelnika, gradske vijećnike odnosno osobe koje su taj status stekle na izborima za gradsku skupštinu i vodeće položaje u gradovima i općinama da planiraju prisustvovanje centralnoj godišnjoj sjednici Političkog odbora mreže CIVINET Slo-Hr-JIE!

Sastanak odbora održat će se dan prije Skupštine 12. ožujka / marta 2020. u popodnevnim satima. O točnom mjestu i vremenu održavanja sastanka bit ćete pravovremeno obaviješteni.

Detaljan program rada bit će objavljen uskoro!

 

Slika: Unsplash (Kristijan Arsov)

Povratak