23. 11. 2017. | Aktivnosti članova

[ANKETA ZA GRADOVE] Sudjelujte u znanstvenom istraživanju na temu "Smart City-Smart Mobility" u Hrvatskoj

Zavod za gradski promet, zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti, provodi znanstveno istraživanje vezano za Smart City – Smart Mobility u Republici Hrvatskoj, uz potporu Sveučilišta u Zagrebu. Svrha istraživanja je prikupiti podatke o gradovima u Republici Hrvatskoj koji se odnose na percepciju pojma Smart City – Smart Mobility te podatke o osnovnim činiteljima mobilnosti pojedine lokalne samouprave. Mole se stručnjaci iz hrvatskih gradova da ispune dvije ankete. Cilj prve ankete je istražiti stav gradova u Republici Hrvatskoj oko koncepta pametnog grada u području pametne mobilnosti. Druga je anketa namijenjena gradovima u Hrvatskoj radi uvida u stanje održivosti prometnog sustava.

Želi se doprijeti do svih gradova u RH te da eksperti iz lokalne samouprave ispune dva upitnika koji se nalaze na poveznicama:

(1) Anketa za dobivanje stava o konceptu pametnog grada u Republici Hrvatskoj > https://goo.gl/dp6qHt

Primjena koncepta pametnih gradova predstavlja integrirano rješenje za suvremene probleme urbanih područja. Cilj ankete je istražiti stav gradova u Republici Hrvatskoj oko koncepta pametnog grada u području pametne mobilnosti.

(2) Anketa za dobivanje indikatora održive urbane mobilnosti > https://goo.gl/ctejW7
Ova anketa namijenjena je gradovima u Hrvatskoj radi uvida u stanje održivosti prometnog sustava.

Namjera je sredinom  mjeseca prosinca 2017.  organizirati okrugli stol na temu navedenog znanstveno-istraživačkog projekta, kako bi se prezentirali rezultati istraživanja i razgovaralo na temu Pametnih gradova i Pametne mobilnosti u Republici Hrvatskoj, s željom da se potakne stručna rasprava o Pametnom gradu i Pametnoj mobilnosti te stvaranju preduvjeta za uspostavu jedinstvene baze podataka vezanih za gradove u RH.

Povratak