21. 10. 2022. | Dobra praksa iz EU

Barcelona napreduje s planom urbane mobilnosti

Barcelona ima prioritet ostvariti cilj da se više od 80 posto svih putovanja 2024. obavi pješice, javnim prijevozom ili biciklom

Nakon procesa revizije koji je započeo prošle godine, mapa puta detaljno opisuje mjere osmišljene kako bi se zajamčilo univerzalno pravo na mobilnost u gradu i usmjerilo ga prema zdravim i održivim oblicima prijevoza.

Plan održive urbane mobilnosti Grada Barcelone u potpunosti ili djelomično preuzima četiri petine (84%) zahtjeva i prijedloga koje su iznijele razne gradske organizacije nakon procesa revizije.

Revidirani dokument također uključuje mjere o pametnoj mobilnosti, poput poticanja načina promicanja dijeljenja vozila i boljeg upravljanja podacima, plus promjene u području distribucije urbanih dobara.

Održiva urbana mobilnost

Plan urbane mobilnosti 2024. (PMU) putokaz je koji nastoji zajamčiti univerzalno pravo na mobilnost u gradu te je usmjeren na zdrave i održive oblike prijevoza kao što su putovanja pješice, javnim prijevozom, biciklom /osobna mobilnost ili čistim vozilima.

Plan, koji će prije sljedećeg sastanka vijeća u punom sastavu ići na konačno odobrenje od strane Gradskog vijeća Barcelone, navodno je potkrijepljen “povoljnim izvješćima” Metropolitan Transport Authoritya i Vlade Katalonije.

Revidirani dokument također uključuje mjere za pametnu mobilnost, kao što je jačanje načina za promicanje dijeljenja vozila i bolje upravljanje podacima.

Pokriva pet glavnih područja: sigurnu mobilnost, održivu mobilnost, zdravu mobilnost, jednaku mobilnost i pametnu mobilnost te navodi 62 pravca djelovanja i više od 300 mjera. Njihov zajednički cilj je postići da se više od 80 posto svih putovanja u 2024. obavi pješice, javnim prijevozom ili biciklom.

Konkretno, plan ima za cilj: povećati količinu putovanja koja se obavljaju pješice za 7,5 posto; onih u javnom prijevozu za 15,7 posto; a onih biciklom za 129,4 posto. Istodobno, cilj je smanjiti putovanja osobnim vozilima za 25,6 posto u odnosu na 2018. godinu.

Tijekom procesa revizije plana uvedene su izmjene te se glavne promjene odnose na mobilnost u sljedećim oblicima:

  • pješice: jačanje ciljeva smanjenja nesreća, naglašavanje svakodnevne mobilnosti iz rodne perspektive i poboljšanja semafora specifičnih za pješake, posebno na mjestima gdje oni imaju prednost
  • javni prijevoz: jača suradnja s drugim upravama za pokretanje infrastrukture za povezivanje i poboljšanje međuopćinskog javnog prijevoza; poboljšanja komplementarnog javnog prijevoza i ruta koje čine autobusnu mrežu te definiranje novih ciljeva pristupačnosti na stajalištima javnog prijevoza
  • bicikli i drugi oblici prijevoza za osobno kretanje: poboljšanja specifičnih semafora za bicikliste; promicanje zajedničke mobilnosti s vizijom velegrada; bolja artikulacija gradske biciklističke mreže s međuopćinskim rutama i bolje upravljanje sigurnim parkiralištem
  • osobna vozila: dovršetak zone niske emisije (Lez) i potpuna provedba ograničenja brzine od 30 km/h u gradu; prijedlog za proučavanje provedbe drugih mjera visokog utjecaja na okoliš kao dopuna Lez; uskladiti mjere koje se odnose na parkiranje s gradskom strategijom u ovom području i poboljšati mjere za poticanje modalnih promjena prema javnom prijevozu.

U zasebnoj objavi, Grad Barcelona jedan je od šest europskih gradova (uz Pariz, Berlin, Rim, Bruxelles i Lisabon) koji su potpisali zajedničku deklaraciju kojom pozivaju Europsku komisiju da poduzme čvrste mjere u borbi protiv onečišćenja.

Šest europskih prijestolnica poziva Europsku komisiju da ne odgađa provedbu restriktivnijeg standarda Euro 7 nakon 2025. za smanjenje utjecaja emisija onečišćujućih tvari, što se smatra vrlo važnim i nužnim korakom u uspjehu zona niske emisije razvijenih u svim urbanim područjima diljem Europe.

Izvor: https://www.smartcitiesworld.net/policymaking/barcelona-progresses-urban-mobility-plan
Slika: Unsplash

Povratak