28. 10. 2022. | Dobra praksa iz EU-a

Šest novih CIVITAS-ovih e-tečajeva dostupno je online!

CIVITAS sa zadovoljstvom najavljuje šest novih e-tečajeva za voditelje mobilnosti! Uz pomoć i doprinos brojnih CIVITAS-ovih projekata, CIVITAS ELEVATE je osmislio e-tečajeve za stručnjake u gradskom prometu o različitim temama povezanim s planiranjem održive urbane mobilnosti.

E-tečajevi su osmišljeni kako bi poboljšali kapacitete među stručnjacima za mobilnost, pomažući im da rade učinkovitije i stvore veći utjecaj sa svojim projektima urbane mobilnosti.

Razvoj koncepta tečaja vodio je CIVITAS ELEVATE partner DTV Capacity Building, u suradnji s projektima CIVITAS-a. Ova suradnja je osigurala da e-tečajevi “ponovno ne otkrivaju toplu vodu”, već da primjenjuju učinkovite alate i rezultate razvijene projektima. Polaznici tečaja naučit će o projektima koji su utjecali na svaki tečaj – njihovim rezultatima, kako te rezultate primijeniti u svom radu i daljnjoj praktičnoj primjeni.

E-tečajevi se mogu pratiti putem interneta individualno i tempom koji odgovara svakom polazniku.

Najnoviji CIVITAS e-tečajevi pokrivaju sljedeće teme:

 • Teretni bicikli i njihov potencijal za planiranje održive urbane mobilnosti
  Ovaj e-tečaj pruža uvid u potencijal teretnih bicikala i dijeli ključne strategije za gradske službenike za poticanje prihvaćanja teretnih bicikala i uvjete potrebne kako bi se osiguralo korištenje teretnih bicikala kao sigurne i održive opcije.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:235
 • Upravljanje parkiranjem i planiranje održive urbane mobilnosti
  Pohađajte ovaj tečaj kako biste naučili ključne pristupe za osiguranje učinkovite upotrebe upravljanja parkiranjem u planiranju održive urbane mobilnosti.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:234
 • Pametna mobilnost i planiranje održive urbane mobilnosti
  Ovaj tečaj pomaže u definiranju širokog koncepta ‘pametne mobilnosti’. Ne samo da ulazi u ključne koncepte i razvoj tijekom vremena, već pruža konkretnu perspektivu primjene. Tečaj se fokusira na nekoliko tema koje su trenutno istaknuti dio razvoja pametne mobilnosti: upravljanje prometom (iTLC) i autonomno vozilo.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:238
 • Pristupi planiranju održive urbane mobilnosti vođeni podacima
  Ovaj tečaj upoznaje sudionike s alatima koje su razvili projekti HARMONY, MOMEMTUM i SPROUT kako bi se lokalnim čelnicima omogućilo da pristupe planiranju održive urbane mobilnosti temeljene na podacima.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:236
 • Mikromobilnost i planiranje održive urbane mobilnosti
  Sudionici će se upoznati s konceptom mikromobilnosti kao dijelom planiranja održive urbane mobilnosti. Konkretno, tečaj ispituje mogućnosti i izazove koje predstavlja mikromobilnost.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:237
 • Planiranje infrastrukture za punjenje u urbanoj mobilnosti
  Ovaj tečaj će upoznati sudionike s učinkovitim planiranjem infrastrukture za punjenje, dotičući se širokog spektra aspekata takve infrastrukture koje su istraživala tri CIVITAS-ova projekta.
  Link na tečaj: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/catalog/info/id:239

 

Katalog svih tečajeva pretražite na: https://civitas-learningcentre.talentlms.com/.

Izvor: civitas.eu

Povratak