3. 1. 2022. | Dobra praksa iz EU

Biciklističke staze osvajaju glasove

Zeleniji gradovi znače više bicikala i manje automobila. Međutim, mnogi kreatori politika diljem Europe oklijevaju oko preraspodjele prostora za aktivna putovanja, posebice biciklistički promet, često zbog straha od reakcije javnosti. Ipak, nedavni uspjesi na izborima mnogih gradonačelnika od Londona do Madrida otkrivaju da stanovnici glasaju za snagu pedala.

Oduzimanje prostora automobilima može biti složen zadatak, ispunjen teškim pregovorima i kompromisima. Istovremeno, stanovnici moraju biti uključeni ako se želi postići dugoročna promjena. Ipak, budući da gradovi nastoje stvoriti održivija putovanja, to je nužno za postizanje naših ciljeva smanjenja emisija.

Stoga je pozitivno svjedočiti opetovanim uspjesima mnogih gradonačelnika koji su se odlučili za povećanje aktivnih putovanja.

Gradonačelnik Milana Giuseppe Sala pobijedio je na izborima nakon što je tijekom tri godine obnovio 22.000 četvornih metara prometnih traka za stvaranje 38 kvartovskih trgova i 35 km biciklističkog i pješačkog prostora na glavnim putnim koridorima tijekom pandemije. Ovo preuređenje ulica u cijelom gradu stavilo je polovicu od 1,35 milijuna stanovnika Milana na pješačku udaljenost od novog javnog prostora. Mjerama su se oštro usprotivili neki stanovnici zabrinuti zbog gubitka parkinga i prostora za vožnju, no Sala je s 56% glasova zadržao povjerenje svojih građana.

Francuska je doživjela sličan pokret. Gradonačelnica Pariza, Anne Hidalgo, osvojila je drugi mandat nakon radikalne preinake gradskog okoliša prije i tijekom pandemije – stvaranjem prioritetnih koridora za bicikle i autobuse te pješačkih magistrala uz desnu obalu Seine.

Stanovnici Londona u istoj su mjeri pozdravili novu biciklističku infrastrukturu. Nakon što je stvorio ili dovršio 260 km novih biciklističkih ruta, gradonačelnik Sadiq Khan osvojio je 55% glasova – unatoč glasnom protivljenju novo režimu mobilnosti.

Isto se događa i u Skandinaviji. U Oslu je 2019. godine gradsko vijeće ponovno izabralo gradonačelnicu Marianne Borgen, nakon što je uvela mjere kojima je uklonjena većina parkirnih mjesta u centru grada kako bi se smanjilo zagađenje.

Čini se da se promjena događa. Tijekom pandemije postignut je veliki napredak, a zamah se mora nastaviti ako želimo da aktivno putovanje preuzme vodeću ulogu u mobilnosti.

Izvor: Eltis

 

 

Povratak