3. 1. 2022. | Dobra praksa iz EU

Shema gotovinskog kredita u zamjenu za odustajanje od posjedovanja automobila

Iako je Njemačka u posljednja tri desetljeća uložila ogromne količine novca u javni prijevoz, to se nije odrazilo na modalni udio u zemlji. Naime, 75% prijeđenih kilometara u zemlji je automobilom, a samo 25% javnim prijevozom, biciklom i pješačenjem, i tako je bilo zadnjih 30 godina. Osim toga, zemlja ima jednu od najviših stopa posjedovanja automobila u Europi te je dom nekih od najvećih svjetskih marki automobila.

U tom kontekstu, osnivač berlinske nevladine organizacije IUM-Institut za urbanu mobilnost, Tim Lehmann, trenutno donosi inovativnu kampanju novoizabranoj nacionalnoj vladi. Predlaže da se ljudima udijeli gotovinski kredit za održivi prijevoz u zamjenu za odustajanje od mogućnosti posjedovanja automobila.

Prema prijedlogu, svatko tko nema osobni automobil, a umjesto toga putuje pješice, biciklom, javnim prijevozom ili koristi shemu dijeljenja, dobio bi godišnji bonus od 1.100 eura, otprilike isti iznos kao trošak godišnje pretplate za javni prijevoz u Berlinu.

Lehmann je izjavio: “Obično su bonusi o kojima razgovaramo u Njemačkoj to što se morate riješiti starijeg automobila i kupiti električno ili ekološki prihvatljivije vozilo…” “Mi jednostavno želimo nagraditi ljude što ne posjeduju automobil.” On vjeruje da bi se bonus mogao financirati prihodima od nacionalnog poreza na CO2 ili smanjenjem subvencija za vlasništvo automobila.

O praktičnim tehničkim detaljima se još uvijek raspravlja. Razmišlja se o resursima kao što su baze podataka o registraciji automobila, visoke kazne ili stvaranje digitalne torbice (što bi omogućilo trošenje sredstava samo na alternativne oblike prijevoza).

Ovaj koncept je nešto što već postoji u nekim gradovima i regijama. West Midlands trenutno isprobava shemu koja osigurava kredite vozačima koji odustanu od svojih vozila. Drugi gradovi, uključujući Barcelonu i Vancouver, poduzeli su slične programe. U Barceloni, stanovnici koji trguju starijim vozilima mogu dobiti besplatnu propusnicu za gradski prijevoz koja vrijedi tri godine, dok se u Vancouveru gradska uprava za javni prijevoz udružila s neprofitnom organizacijom SCRAP-IT kako bi kupcima ponudila propusnice za javni prijevoz kada odbace svoje stare automobile na fosilna goriva.

Izvor: Eltis
Slika: Unsplash

Povratak