7. 3. 2023. | Događanja

Četvrti socijalni forum Prometne zajednice - Uloga civilnog društva u stvaranju održive, pametne i uključive mobilnosti

Uključite se na daljinu i sudjelujte u 4. Socijalnom forumu u organizaciji Stalnog tajništva Prometne zajednice koji će se održati 8. ožujka 2023. u hibridnom obliku. U jednom od panela sudjeluje Lidija Pavić-Rogošić, članica Stručne skupine za promet, energiju, infrastrukturu i informacijsko društvo Europskog gospodarskog i socijalnog odbora i direktorica ODRAZ-a / Tajništva mreže.

Četvrti socijalni forum bit će usredotočen na “Ulogu civilnog društva u stvaranju održive, pametne i uključive mobilnosti”. Okupit će predstavnike regionalnih partnera zapadnog Balkana, država članica EU-a, međunarodnih organizacija i nevladinih organizacija (NVO).

Socijalni forum Prometne zajednice platforma je za dijalog između prometnih dionika Europske unije i regionalnih partnera zapadnog Balkana, s ciljem promicanja i podrške socijalnog dijaloga u regiji.

Stalno tajništvo Prometne zajednice kontinuirano surađuje s civilnim društvom u pitanjima vezanim uz promet, posebice tijekom procesa izrade Akcijskog plana za provedbu pravne stečevine EU-a u području socijalnih pitanja i prava putnika, koji će biti predstavljen po prvi puta na ovom Forumu.

Forum se sastoji od tri dijela:

  • Plenarna sjednica o Akcijskom planu za provedbu pravne stečevine EU-a u području socijalnih pitanja i prava putnika.
  • Panel 1: Uključiva mobilnost: učiniti mobilnost dostupnom svima
  • Panel 2: Održiva mobilnost: Civilno društvo i Zelena agenda na zapadnom Balkanu

 

Forumu možete pristupiti na sljedećoj poveznici: Click here to join the meeting

Program pogledajte OVDJE.

 

Povratak