22. 3. 2021. | Najava događanja

CIVITAS Forum 2021. - sačuvajte datum!

Konferencija CIVITAS Forum 2021. održat će se od 20. do 21. listopada 2021. u Aachenu (Njemačka). Ovogodišnji dvodnevni događaj koristit će mješoviti (hibridni) format, kombinirajući aktivnosti  uživo i online.  18. izdanje najvećeg događaja Inicijative CIVITAS okupit će vodeće stručnjake za mobilnost iz cijele Europe i šire kako bi razgovarali o najvažnijim temama u području održivog prometa.

Sudionici Foruma će se upoznati s inovativnim rješenjima za održivu mobilnost iz naprednih gradova. Forum također pruža priliku za razmjenu i povezivanje s predstavnicima gradova, kreatorima politika, stručnjacima, gradskim planerima, organizacijama civilnog društva i predstavnicima akademske zajednice.

Achen, grad od 250.ooo ljudi,  dom je nekoliko sveučilišta, istraživačkih instituta, tehnoloških tvrtki i novoosnovanih poduzeća,  posvećen razvoju rješenja čiste mobilnosti za svoje građane. Otkako se 2011. godine pridružio CIVITAS-u, grad se u projektima oslanjao na ovo znanstveno i poduzetničko znanje te sudjelovao u Političkom savjetodavnom odboru CIVITAS-a. To je kulminiralo glavnom nagradom za CIVITAS Legacy Award 2020.

Od stupanja na dužnost prošle godine, Sibylle Keupen, prva žena gradonačelnica Aachena, usredotočila se na čistu mobilnost, uklanjanje parkirališta za veći javni prostor, infrastrukturu za pješačenje, biciklistički promet i više zelenila u gradu.

Više o Aachenu saznajte na posebnoj stranici događaja: civitas.eu/forum2021. Sva događanja o Forumu pratite na društvenim mrežama Inicijative CIVITAS (Twitter, LinkedIn i Facebook), uz hashtag #CIVITAS2021.

Sudjelovanje na Forumu je besplatno i savršena prilika za sve koji su zaljubljeni u mobilnost, inovacije i održivost!

Izvor: civitas.eu

Povratak