22. 8. 2019. | Najava

Europski tjedan regija i gradova 2019.

15. izdanje Europskog tjedna regija i gradova pod temom „Regije i gradovi: stupovi budućnosti EU-a“. održat će se ove godine od 7. do 10. listopada 2019. u Bruxellesu. Očekuje se da će više od 6.000 ljudi iz cijele Europe i šire pridružiti se ovom najvećem događaju regionalne politike EU-a. Rok za prijavu je 27. rujna 2019.

Razvijajući se od početnog koncepta, događaj je postao europska platforma za umrežavanje stručnjaka u regionalnom i lokalnom razvoju. Razmjena dobre prakse u gospodarskom razvoju i socijalnoj uključenosti, prekogranična suradnja, javno-privatna partnerstva, regionalna inovacija i lokalni razvoj vođen zajednicom (pristup CLLD) postali su neke od njegovih brojnih tema.

Europski tjedan regija i gradova nudi više od 300 sesija, uključujući radionice, rasprave, izložbe i mogućnosti umrežavanja. Sesije će se održati na Trgu, u prostorijama Europskog odbora regija i u regionalnim uredima.

Otvaranje konferencije odizat će se 7. listopada 2019. u Europskom parlamentu.

Osim radionica sa sjedištem u Bruxellesu, lokalna događanja održavaju se od rujna do studenog diljem Europe.

Europski tjedan regija i gradova očekuje:

– članove Europskog odbora regija
– članove Europskog parlamenta i regionalni političari
– zaposlenike europskih, državnih, regionalnih i lokalnih vlasti
– stručnjake za područje upravljanja i ocjenjivanja programa kohezijske politike
– predstavnike privatnih tvrtki, financijskih institucija i udruga
– istraživače na području urbane politike

Program i registracija

/// Za više informacija posjetite web stranicu konferencije na sljedećoj poveznici: https://europa.eu/regions-and-cities/

 

Povratak