18. 7. 2019. | Dobra praksa iz EU

Izrazite svoje mišljenje o budućim ciljevima istraživanja i inovacija koja financira EU

Europska komisija priprema provedbu programa Horizon Europe, sljedećeg i najambicioznijeg programa Europske unije za istraživanje i inovacije (2021.-2027.) s predloženim proračunom od 100 milijardi eura, a koji će oblikovati istraživanje i razvoj u narednim godinama. Komisija je objavila javno online savjetovanje kako bi prikupila podatke koji će pomoći u informiranju o izradi Strateškog plana za Horizon Europe. Savjetovanje je otvoreno do 8. rujna 2019.

 

Savjetovanje će vam pomoći da odgovorite na sljedeća pitanja, i još mnogo toga:

  • Što mislite da su najhitniji izazovi s kojima se program za istraživanje i inovacije koje financira EU suočava?
  • Koji su najvažniji utjecaji (znanstveni, tehnološki, ​​ekonomski, društveni) na koja bi europski program za istraživanje i inovacije trebao biti usmjeren


Europski dani istraživanja i inovacija u Bruxellesu
, koji će se održati od 24. do 26. rujna 2019. pomoći će olakšati proces izrade Strateškog plana te imaju za cilj mapirati ključne probleme s kojima se društvo suočava, kao što su klimatske promjene te rješenja za inovativnu, održivu budućnost.

Komisija poziva sve koji su zainteresirani za buduća istraživanja i inovacije EU-a da sudjeluju u savjetovanju. Konzultacije su otvorene do 8. rujna 2019. godine.

Za više informacija posjetite internetsku stranicu Komisije.
Smjernice prema prvom strateškom planu za provedbu istraživanja i inovacija okvirnog programa Horizon Europe možete pronaći OVDJE.
Svoje mišljenje izrazite putem online konzultacija OVDJE.

Izvor: eltis.org

Povratak