15. 6. 2016. | Aktivnosti članova

Lastovo, najegzotičniji sustav javnih bicikala u Europi!

Općina Lastovo je pokrenula prvi otočki nextbike sustav javnih bicikala, do sada najegzotičniji takav projekt u Europi! Nextbike bicikli na Lastovu dostupni su na dvije lokacije: u samom mjestu Lastovo (Pjevor) i kod trajektnog pristaništa u mjestu Ubli. Stanice su u potpunosti samoodržive, napajaju se putem solarnih panela, a njihovo postavljanje je brzo i jednostavno te će se stoga moći naknadno premještati ovisno o potrebama korisnika. Sustav javnih bicikala odlična je nadopuna brzobrodskih i trajektnih linija te novog načina povezivanja kopna i otoka hidroavionima što pozitivno utječe na revitalizaciju otoka.

„Otok kristalnih zvijezda“, kako od milja nazivaju Lastovo, najudaljeniji je naseljeni otok u Hrvatskoj, a ujedno i najegzotičnija destinacija koja je uvela nextbike sustav javnih bicikala. Pritom je 80% subvencije dao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji time dokazuje svoj dugoročan fokus i vrlo konkretnu podršku projektima održivi mobilnosti. Lastovo kao prvi otočki sustav javnih bicikala ulazi u društvo više od 100 nextbike destinacija u svijetu koje svojim stanovnicima i turistima nude cjenovno najpovoljniji, najzabavniji, najzdraviji i najzeleniji oblik prijevoza.

Registrirajte se na Lastovu i koristite nextbike bicikle u cijelom svijetu!
Svi korisnici koji se registriraju na Lastovu, za samo 79 kuna godišnje članarine sustave javnih bicikala mogu koristiti u 8 gradova i općina u Hrvatskoj i više od 100 gradova u svijetu! Osim Lastova, Zadra, Šibenika i Makarske u Dalmaciji, sustav već uspješno funkcionira u Gospiću, Karlovcu, Slavonskom Brodu i Zagrebu.

http://www.nextbike.hr/hr/lastovo/
http://sjedniivozi.com.hr/

 

 

Povratak