31. 8. 2022. | Najava događanja

Nacionalna biciklistička konferencija

U tijeku su prijave za Nacionalnu biciklističku konferenciju u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske koja će se održati u Varaždinu od 14. do 16. rujna 2022. godine. Konferencija je dio završnih aktivnosti EU projekta „DANUBE CYCLE PLAN (DCP Projekt) – politike, planovi i promocija za veći broj ljudi koji bicikliraju u dunavskoj regiji“.

Jedan od ciljeva projekta je kroz nacionalne biciklističke konferencije povećati svijest relevantnih dionika za razvoj biciklizma i potrebama samih biciklista te povećati kapacitete za promicanje bicikliranja u cijeloj dunavskoj regiji.

Konferencija će okupiti oko 150 sudionika, predstavnika ministarstava, lokalnih i regionalnih samouprava, akademske sektora, nadležnih tijela državne uprave, povezanih institucija i organizacija te brojnih drugih dionika u području biciklizma i njegovog razvoja na institucionalnoj, infrastrukturnoj i zakonodavnoj razini.

Ovakva konferencija po prvi put se organizira u Republici Hrvatskoj.  Ponudit će se brojne zanimljivosti i korisne informacije u okviru sadržajnih predavanja i tematski osmišljenih radionica. Osim planiranih aktivnosti  i razvoja biciklizma u Hrvatskoj, najboljih praksa privatnih uspješnih poduzeća koji se bave razvojem biciklizma te drugih zanimljivih tema predstavit će se i dosadašnji rezultati projekta Danube Cycle Plan.

Prilika je ovo i za razmjenu znanja i iskustava dosadašnje suradnje među svim važnim dionicima biciklističkog prometa iz država članica Projekta, odnosno, Austrije, Češke, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Prijaviti se možete putem e-adrese: tibor.lehotkai@mmpi.hr

Više informacija potražite OVDJE.

Novosti o konferenciji na Facebooku možete pratiti OVDJE.

Izvor: MMPI

Povratak