14. 5. 2022. | Dobra praksa iz EU

Najučinkovitiji načini za smanjenje broja automobila u središtu grada – rezultati istraživanja sa Sveučilišta Lund

Budući da je smanjenje ovisnosti o automobilima ključno za dekarbonizaciju urbanih krajolika, a načini za smanjenje broja automobila pojavljivali su se točkasto i nije bila poznata njihova učinkovitost, istraživači sa Studija održivosti sa Sveučilišta Lund objavili su studiju o politikama koje najuspješnije utječu na smanjenje broja automobila u urbanim središtima. Za potrebe istraživanja koristili su 800 stručnih izvješća i studija slučaja s područja cijele Europe od 2010. godine. Izdvojili su 12 najučinkovitijih politika smanjenja obujma automobilizacije u gradovima.

Gradovi su do sada podupirali tranziciju uvođenjem raznih načina planiranja putovanja kao što su mobilne aplikacije, informacije o planiranju putovanja, informativni događaji ili povlaštene cijene karata javnog prijevoza za određene dobne skupine. Različit je bio utjecaj tih mjera. Istraživanje navodi kao primjer kako je oko 11 % roditelja u Norwichu u Ujedinjenom Kraljevstvu odlučilo prestati voziti djecu u školu, a oko 25 % studenata u Cataniji u Italiji počelo je koristiti javni prijevoz nakon uvođenja mogućnosti besplatnog putovanja. Budući da ovakva pojedinačna rješenja ne postižu značajan učinak, predloženo je 12 politika koje međusobnom kombinacijom i prilagodbom uvjetima i obilježjima pojedinog grada imaju potencijal ostvariti najznačajniji učinak.

1. Naknade za prometno zagušenje

Vozači koji ulaze u centar grada trebaju platiti naknadu.  Prikupljena sredstva mogu se dalje usmjeravati na razvoj održivijih modova prijevoza. Jedan od primjera dobre prakse je London koji je smanjio broj automobila u centru za 33 % od 2003. godine.

2. Kontrola parkiranja i prometa

Prenamjena parkirnih mjesta i pojedinih ulica u zone bez automobila, kreiranje biciklističkih i pješačkih staza ukratko opisuju način na koji je Oslo postigao smanjenje broja automobila na ulicama od 19 %, a primjer dobre prakse je i projekt Park4SUMP kojim se nastojalo značajno smanjiti broj parkirnih mjesta u gradskim središtima diljem Europe i prenamijeniti ih u održivu mobilnost.

3. Ograničene prometne zone

Pozitivno iskustvo ograničavanja korištenja automobila u centru grada za stanovnike tijekom određenog vremena zabilježeno je u Rimu.

4. Usluge mobilnosti za dnevne migrante

Potrebno je osigurati besplatan javni prijevoz za zaposlenike koji putuju na radno mjesto u centar grada te omogućiti poveznice javnog prijevoza i radnog mjesta. Utrecht bilježi 37 % smanjenja broja automobila na temelju dnevnih migracija zaposlenika.

5. Naknade za parkiranje na radnom mjestu

Potrebno je omogućiti parkiranje izvan centra grada. U Rotterdamu je na parkirna mjesta prošireno poslovanje Medicinskog centra.

6. Planiranje putovanja do radnog mjesta

Poslodavci pomažu zaposlenicima u dolasku do posla subvencijama javnog prijevoza, privatnim shuttle autobusima, ulaganjem u biciklističku infrastrukturu i smanjenjem broja parkirnih mjesta.

7. Planiranje putovanja do sveučilišta

Slično kao kod točke 6., sveučilišta pomažu studentima i zaposlenicima u održivom kretanju. Sveučilište u Bristolu uspjelo je smanjiti dolaske zaposlenih automobilom za 27 %.

8. Usluge mobilnosti za sveučilišta

Besplatnim javnim prijevozom i posebnim linijama do sveučilišta nastoji se poticati studente na održivije načine kretanja. U Cataniji 25 % studenata manje koristi automobila.

9. Dijeljena vožnja

Ovaj model putovanja do posla ili škole pomoći će u smanjenju broja automobila na cestama.

10. Planiranje putovanja do škole

Održavanjem radionica, savjetovanjem roditelja i učenika o načinima putovanja, promocija pješačenja i biciklizma pridonijelo je smanjenju korištenja automobila za 11 % u Norwichu.

11. Osobni planovi putovanja

Slično kao kod savjetovanja učenika i roditelja, savjetuju se i ostali stanovnici gradova kako se održivije kretati putem radionica i informativnih događanja.

12. Aplikacije za održivu mobilnost

Pojedine mobilne aplikacije mogu pomoći pratiti koliko često ljudi hodaju, voze se biciklom i koriste javni prijevoz tako što korisnicima omogućuju bilježenje svoje aktivnosti u zamjenu za određene nagrade i postizanje željenih ciljeva.

 

Originalan članak: Kuss, P., Nicholas, K. A., 2022: A dozen effective interventions to reduce car use in European cities: Lessons learned from a meta-analysis and Transition Management, Case Studies on Transport Policy

 

Izvor: Eltis

Povratak