24. 11. 2020. | Dobra praksa iz EU

Novi španjolski zakon zahtijeva ograničenje brzine od 30 km/h u urbanim područjima

Španjolski ministar unutarnjih poslova je najavio da je Vijeće ministara odobrilo prijedlog za značajne izmjene prometnog zakonodavstva kako bi se poboljšala sigurnost na cestama. Cilj je smanjiti broj smrtnih slučajeva i ozbiljnih ozljeda u prometnim nesrećama za 50% tijekom sljedećeg desetljeća, u skladu s preporukama Europske unije i Svjetske zdravstvene organizacije. Dugoročni je cilj smanjiti ove brojke na nulu do 2050. godine.

Među paketom pravnih reformi, odobren je Kraljevski dekret o izmjenama i dopunama Općih propisa o cirkulaciji i Općih propisa o vozilima o mjerama gradskog prometa. Svrha ovih promjena je smanjiti broj poginulih na cestama u gradovima, koji su se neznatno povećali između 2018. i 2019., istovremeno regulirajući novonastale načine urbane mobilnosti.

Standard postavlja nova ograničenja brzine na gradskim cestama, na temelju njihove klasifikacije:

  • Brzine na jednosmjernim cestama s kolnikom koji se ne razlikuje po visini od površine ceste sada će biti ograničene na 20 km/h.
  • Ceste s jednim trakom u svakom smjeru bit će ograničene na 30 km/h.
  • Ceste s dva  ili više traka u svakom smjeru ostat će nepromijenjene uz ograničenje od 50 km/h.

Nova ograničenja primijenit će se šest mjeseci nakon objave u Službenom glasniku države. To će ostaviti vremena vozačima da se upoznaju s promjenama, a lokalnim vlastima da implementiraju potrebne oznake.

Ministar je naglasio kako bi promjena ograničenja brzine s 50 km / h na 30 km / h mogla pet puta smanjiti vjerojatnost smrtnih slučajeva u prometnim nesrećama. Štoviše, ne očekuje se da će ova promjena utjecati na vrijeme putovanja u gradskom prometu.

U međuvremenu se slične reforme provode i u drugim europskim državama. U Nizozemskoj je većina u Zastupničkom domu nedavno odobrila prijedlog za smanjenje ograničenja brzine na ulicama u naseljenim mjestima s 50 km/h na 30 km/h. I ostale regije slijede taj primjer, a vladajuća koalicija belgijskog glavnog grada Bruxellesa pristala je primijeniti zadanu granicu od 30 km/h u cijelom gradu, počevši od siječnja 2021. godine.

Izvor: eltis.org
Slika: Google

Povratak