7. 7. 2020. | Dobra praksa iz EU

Objavljene nove smjernice za SUMP o COVID-19 za podršku gradovima i regijama

Kriza COVID-19 uzrokovala je da gradovi i regije prilagođavaju mjere urbane mobilnosti brzinom i razmjerima kao nikada do sada. U ovom izazovnom vremenu od vitalnog je značaja da se lokalnim vlastima pruže smjernice i podrška kako bi se prilagodili novim uvjetima i osigurali da održiva mobilnost ima prioritet u svjetlu oporavka od krize izazvane koronavirusom. Iz tog su razloga pripremljene nove Upute praktičara SUMP-a o COVID-19 sa svrhom podrške gradovima i regijama.

Ove nove upute istražuju kako gradovi mogu odgovoriti u narednim mjesecima na izlazak iz “zatvaranja”, uz prioritetno postavljanje dugoročnih ciljeva i ambicija za održivu urbanu mobilnost. Upute se temelje na najboljim praksama iz cijele Europe tijekom krize COVID-19, ističući studije slučajeva gradova koji su posljednjih mjeseci davali prednost održivim i aktivnim načinima mobilnosti.

Zainteresirani dionici bili su pozvani da praktičarima daju povratne informacije kako bi se osiguralo da ove smjernice pružaju odgovarajuće informacije i savjete lokalnim vlastima kako prilagoditi održivu urbanu mobilnost nakon zatvaranja.

Duži i opširniji dokument bit će objavljen kasnije ove godine.

Nove upute za SUMP praktičare možete pogledati OVDJE.

Izvor: polisnetwork.eu

 

 

 

 

 

Povratak