10. 7. 2020. | Dobra praksa iz EU

Život nakon COVID-a: Europljani žele zadržati svoje gradove bez automobila

Ljudi širom Europe navikli su se na čistiji zrak i žele da tako i ostane. YouGov, međunarodna grupa za istraživanje i analizu podataka sa sjedištem u Londonu, nedavno je provela istraživanje o onečišćenju zraka u 21 gradu u šest europskih zemalja: Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Belgiji. Od 7.545 ispitanika, 64% se složilo da se ne želi vratiti predpandemijskoj razini zagađenja zraka, mada se to značajno razlikuje od zemlje do zemlje. S tom izjavom složilo se 78% ispitanika u Italiji te samo 52% ispitanika u Njemačkoj, što bi moglo biti posljedica učinkovitosti karantenskih mjera koje su provedene u toj zemlji.

Sveukupno, 68% ispitanika reklo je kako želi da se primjenjuju politike protiv onečišćenja zraka – uključujući ograničenja automobila u gradskim središtima, a 78% ispitanika se slaže da gradovi moraju poduzeti mjere za suzbijanje onečišćenja zraka,  pružanjem više javnog prostora za šetnju, vožnju biciklom i javni prijevoz. Neke akcije već su provedene, od ograničenja brzine u središtu Bruxellesa do pop-up biciklističkih staza u Francuskoj. U Berlinu su dužnosnici najavili da će privremene biciklističke staze pretvoriti u trajne staze do kraja 2020. godine.

Još više zabrinjavajući podaci za okoliš su da je 39% Nijemaca odgovorilo kako neće koristiti javni prijevoz zbog straha od zaraze, dok je u Španjolskoj tek nešto više od polovice ispitanika reklo da će se vratiti u javni prijevoz ukoliko higijenski standardi budu zadovoljeni.

Slična anketa provedena u britanskim gradovima otkrila je kako se 81% stanovnika zalaže za politiku smanjenja emisija i uporabe automobila, a 76% se slaže s prenamjenom prostora za pješake. Osim toga, 63% Britanaca se složilo s izgradnjom više biciklističkih staza, a 59% s izgradnjom više autobusnih traka. Što se tiče korištenja javnog prijevoza, 20% bi rado nastavilo koristiti javni prijevoz bez obzira na zdravstvene rizike, a 60% će ga koristiti ukoliko su zadovoljeni higijenski uvjeti.

Drugo istraživanje iz Francuske pokazalo je kako se 60% stanovnika ne želi vratiti na razinu onečišćenja prije COVID-a. Ukupno 74% složilo se da treba osigurati više prostora za pješake, dok 66% želi prostor za vožnju biciklom i javni prijevoz. 79% ispitanika u Francuskoj reklo je da će korisititi javni prijevoz s odgovarajućim higijenskim standardima.

Čak i uz snažnu potporu javnog mnijenja u Italiji za manje automobila na cestama, gradonačelnik Milana dopustio je svim automobilima da uđu u zonu niske emisije u središtu grada do 14. lipnja, a veća zona s niskim emisijama zaustavljena je do daljnjega.

U poljskom gradu Gdanjsk, vlasnici restorana zahtijevali su da ulice budu pretvorene u pješačke zone. Zaklada za promicanje električnih vozila, promet i okoliš zatražila je sustav oporezivanja kako bi se spriječio uvoz automobila koji najviše zagađuju, naplaćujući ih deset puta više od trenutne porezne stope.

Za više detalja pogledajte izvorne članke na sljedećim web mjestima:

 

 

Izvor: eltis.org
Slika: Unsplash

 

Povratak