10. 11. 2015. | Aktivnosti članova

Očekivanja stručnjaka su humaniji život, međunarodna suradnja i bolji uvjeti za biciklizam

5. i 6. studenog 2015. u Novom Sadu (Srbija) održana je 5. Međunarodna konferencija “U susret humanom gradu”. Tema konferencije bila je “Promet u gradovima do 2030. godine - ključne promjene”. Uspjehu konferencije doprinjelo je više od 100 sudionika, predstavnika međunarodnih i nacionalnih organizacija, profesora s nekoliko fakulteta i znanstvenih radnika, predstavnika gradskih vlasti, javnih gradskih prometnih poduzeća i gradskih službi iz oblasti prometa urbanizma i zaštite životne sredine. Novosadska biciklistička inicijativa bila je jedna od organizacija koja je podržala održavanje konferencije i sudjelovala u njenoj organizaciji. Uspjehu i kvaliteti konferencije pridonijelo je i sudjelovanje predstavnika mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska - koordinatora mreže Vlade Babića (Grad Ljubljana) i Helene Hečimović (Grad Koprivnica).

Na konferenciji su priliku da izlažu svoja profesionalna znanja i iskustva imali uvaženi stručnjaci iz različitih sektora kao što su promet, arhitektura, prostorno planiranje, zaštita životne sredine, ekonomija i niza drugih srodnih profesija koje se bave temama urbanog prometa, njegovim planiranjem, investicijama i implementacijom.

Na konferenciji su se mogla čuti različita izlaganja u vezi sa izazovima s kojima se suvremeni gradovi danas suočavaju, a u odnosu na unaprjeđenje mobilnosti u skladu sa principima održivog razvoja i stvaranjem urbanih prostora koji su prilagođeni potrebama ljudi.

Izvještaj s konferencije u cijelosti možete pročitati ovdje.

Dodatne informacije o savetovanju kao i prezentacije radova, kontakt adrese učesnika i fotografije sa skupa možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.humanecityns.org

Povratak