10. 11. 2015. | Aktivnosti članova

Posvet o kolesarstvu in pametnih mestih

Slovenska kolesarska mreža je, v sodelovanju z MO Koper in Kolesarko mrežo obale, v okviru ETM 2015  v Kopru organizirala  Primorski kolesarski festival, katerega del je bila tudi delavnica o vlogi kolesarjenja pri razvoju pametnih mest. Izvedbo delavnice, pri kateri je sodeloval tudi REC S Slovenija, je podprl CIVITAS Actity Fund.

Udeleženci iz več slovenskih mesti, mesta Zagreb  in predstavniki podjetja IBM iz štirih držav so se seznanili strategijo Koper-pametno mesto, ukrepi na področju trajnostne mobilnosti v Ljubljani, osebnim mobilnostnim svetovanjem, pomenom pametnih števcev, e-koles in samopostrežnih sistemov izposoje mestnih koles za pametno mobilnost v mestih.

Na okrogli mizi so obravnavali kako lahko IKT tehnologije in e-kolesa spremenijo kolesarski sistem v mestu. Imeli so tudi možnost praktično preizkusiti e-pogonski sklop, ki lahko zelo enostavno spremeni vsako kolo v e-kolo, nagrajena zložljiva kolesa slovenskega proizvajalca Electrom in v Velenju razvit sistem izposoje mestnega kolesa Krpan ter se skupaj s kolesarji starodobniki zapeljati okoli starega mesta. Naslednji dan je sledil še ogled filmov o urbanem kolesarstvu in kolesarskih subkulturah s tematsko okroglo mizo. s tematsko okroglo mizo.

Več na: http://www.etmkoper.si/novice.html

Povratak