7. 9. 2022. | Aktivnosti članova

ODRAZ poziva na tribinu “Ženski pogled na kretanje gradom – problemi, ideje, rješenja”

ODRAZ se pridružuje obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti tribinom koja stavlja naglasak na potrebe žena prilikom kretanja gradom. Tribina koju organiziramo u suradnji s Gradskim uredom za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo (Odjel za promicanje ljudskih prava i civilno društvo) održat će se 16. rujna 2022. od 13 do 15 sati u prostoru Kulturno informativnog centra u Zagrebu (Preradovićeva 5). Pridružite nam se, podijelite svoja iskustva, pitanja i prijedloge kako bi naposljetku pridonijeli boljoj i sigurnijoj mobilnosti za sve sudionike u prometu. Rok za prijavu: 15. rujna 2022.

Promjene u javnom gradskom prostoru pokazale su na koji način mobilnost utječe na našu svakodnevicu i kvalitetu života te koliko su različita stajališta o tome kako bi mobilnost trebala izgledati.

Svatko ima svoje poteškoće i svoje potrebe u prometu, bilo da su pješaci, biciklisti, korisnici javnog prijevoza ili osobnog automobila.

Za razliku od rasprava koje naglasak stavljaju na vrste prijevoza, u ovoj tribini fokus je na potrebama žena – kako se kreću, na koje poteškoće nailaze, zašto se u prometu često osjećaju nesigurno.

Pridružite nam se, podijelite svoja iskustva, pitanja i prijedloge kako bi naposljetku omogućili bolju i sigurniju mobilnost za sve sudionike u prometu

PRIJAVA
Sudjelovanje na tribini prijavite do 15. rujna putem online obrasca na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/UFRMhESKeoSxCi8t7

Vidimo se u KIC-u!

Povratak