6. 4. 2020. | Natječaj

Osvojite 10.000 eura za svoj sljedeći projekt održive mobilnosti s Nagradom za transformativnu akciju 2020.

Ne propustite šansu osvojiti 10.000 eura kako biste započeli svoj sljedeći projekt održive mobilnosti s Nagradom za transformativnu akciju 2020. godine. Natječaj je otvoren za bilo koje lokalno ili regionalno tijelo ili organizaciju civilnog društva koja se nalazi u državi članici EU-a, državama Europskog gospodarskog prostora, kandidatu za članstvo u EU ili zemlji pristupnici koja je podržala Baskijsku deklaraciju. Rok za prijavu je 31. srpnja 2020.

Kao rezultat pandemije koronavirusom, susrećemo se s iznimno zahtjevnim situacijama u Europi i šire. Kako se pandemija razvija, lokalne i regionalne vlasti preuzimaju snažnu ulogu u očuvanju zdravlja svojih građana.

Uloga lokalnih uprava i organizacija civilnog društva u osiguravanju dobre kvalitete života njihovih stanovnika nikada nije bila jasnija.

Priznajući važnost stvaranja održivih, otpornih i pametnih gradova, Nagrada za transformativnu akciju 2020. prepoznaje transformativne akcije koje provode europski gradovi, regije ili organizacije civilnog društva koje koriste 15 puteva Baskijske deklaracije za postizanje socijalno- kulturne, društveno-ekonomske i tehnološke transformacije svoje zajednice.

Jedan od načina na koji gradovi, regije i organizacije civilnog društva pozivaju da podnose transformativne akcije je kroz centre za održivu mobilnost u gradu. Žiri traži primjere inovativnih, zelenih prometnih koncepata koji su pomogli u stvaranju održivih zajednica.

Osim pridruživanja prethodnim pobjednicima – gradovima Lousada, (Portugal), Ghent (Belgija) i Nilüfer (Turska) kao priznatim liderima održive urbane transformacije u Europi, pobjednik ovogodišnje nagrade dobit će 10.000 eura za pokretanje daljnjih transformativnih akcija u svom gradu ili regiji.

Pobjednik će također osvojiti besplatan ulaz na 9. Europsku konferenciju o održivim gradovima koja će se održati u gradu Mannheimu (Njemačka) od 30. rujna – 2. listopada 2020. U sklopu konferencije održat će se i ceremonija dodjele Nagrade za transformativnu akciju 2020.

Natječaj je otvoren za bilo koje lokalno ili regionalno tijelo ili organizaciju civilnog društva koja se nalazi u državi članici EU-a, državama Europskog gospodarskog prostora ili kandidatu za članstvo u EU ili zemlji pristupnici koja je podržala Baskijsku deklaraciju. Rok za prijavu je 31. srpnja 2020. godine.

*Za više informacija i podnošenje prijave, posjetite Platformu održivih gradova.

Izvor: civitas.eu

Povratak