20. 2. 2020. | Dobra paksa iz EU

MVG će u Münchenu predstaviti rješenje za multimodalnu uslugu mobilnosti (MaaS)

Minhensko prometno poduzeće Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) smatra kako će multimodalna aplikacija stvoriti veću mobilnost u gradu, istovremeno smanjujući promet osobnim vozilima.

Multimodalna aplikacija, pogonjena tehnološkom platformom Trafi, na jednom će mjestu obuhvatiti korisnike koji mogu pristupiti širokom rasponu mogućnosti mobilnosti, uključujući cjelokupnu mrežu javnog prijevoza kao i privatne pružatelje usluga.

Sa samo jednom aplikacijom za preuzimanje različitih potreba za mobilnošću, stanovnici Münchena moći će povoljno rezervirati svoje omiljene načine kretanja i otkriti nove načine za obilazak svog voljenog grada te mogućnost prelaska s privatne na zajedničku mobilnost.

Uz tradicionalnu ponudu javnog prijevoza, mogu se integrirati svi pružatelji mobilnosti u gradu. Potencijalni budući partneri službeno su pozvani na informativnu sesiju koju je MVG organizirao 12. veljače kako bi saznali sve o planu pokretanja MaaS-a (mobilnost kao usluga) u gradu. Oni će do sredine ožujka odlučiti žele li postati prvi službeni integrirani partneri.

“Umrežujemo različite pružatelje usluge pod jednim krovom kako bismo smisleno nadopunili javni prijevoz kao okosnicu mobilnosti i kako bi dijeljenje vozila svih veličina bilo još bolje i lakše“, komentirao je gradonačelnik Dieter Reiter.

„Dijeljenje je dio našeg DNK kao pružatelja javnog prijevoza. Trenutačni cilj MVG-a je da također pokriva prvi i posljednji kilometar suradnjom s novim partnerima i ponudama. Naši kupci žele doći do svog odredišta od i do ulaznih vrata, a ne samo od zaustavljanja do zaustavljanja “, dodala je Ingo Wortmann, predsjednica Uprave MVG-a.

Razvoj aplikacije dogodio se nakon kontinuiranog širenja i modernizacije voznog parka MCG-a te nedavnog pokretanja vlastitih usluga dijeljenja bicikala i ujedinjavanja svih usluga.

Aplikacija će biti dostupna i na iOS-u i Androidu, a trebala bi biti dostupna tijekom godine.

Izvor: Intelligent Transport

Povratak