20. 11. 2019. | Natječaj

Otvoren novi krug prijava za inicijativu Europskog parlamenta kojom se želi omogućiti mladim ljudima da besplatno otkriju EU

Ako imate 18 godina, građanka ste, odnosno građanin Europe i želite otkriti države članice i europsku kulturu, iskoristite inicijativu „Otkrijte EU“ i osvojite besplatnu kartu za putovanje Europskom unijom. Najmanje 20 tisuća mladih dobit će priliku putovati između 1. travnja i 31. listopada 2020. Internetske prijave traju do 28. studenog u podne, a prijaviti se mogu Europljani rođeni 2001. godine. Sudionici mogu putovati najmanje jedan i najviše 30 dana u barem jednu stranu državu članicu.

Zahvaljujući prijedlogu tijekom Europskog događanja za mlade (EYE) 2014. koji je podržan od strane zastupnika Europskog parlamenta, oko 50 tisuća osamnaestogodišnjaka (njih 399 iz Hrvatske), dobilo je besplatnu kartu za putovanje Europskom unijom od pokretanja projekta u lipnju 2018. Sada još 20 tisuća mladih ima priliku iskoristiti inicijativu u novom krugu.

„Otkrijte EU“
Pokaz pokriva željeznicu, s tim da će se u ograničenom broju slučajeva moći koristiti i druge vrste prijevoza kao vlak i trajekt, primjerice, za mlade s poteškoćama ili pojedince koji moraju doputovati iz udaljenih područja. U iznimnim slučajevima bit će dozvoljeno putovanje zrakoplovom.
Osobe s poteškoćama također mogu zatražiti dodatnu financijsku pomoć, primjerice, za troškove prijevoza psa vodiča.

Mrežne stranice Europskog portala za mlade i Facebook stranica sadrži sve potrebne informacije.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici: https://europa.eu/youth/discovereu/apply_hr
Više informacija potražite OVDJE.

Izvor: https://www.europarl.europa.eu/

Povratak