25. 5. 2021. | Događanja

Otvorene prijave za Europski tjedan mobilnosti 2021.!

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti, vodeća kampanja Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj urbanoj mobilnosti – otvoren je za prijave. Promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja. Tema ovogodišnjeg izdanja ETM-a glasi "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!". Glavni događaj održava se od 16. do 22. rujna svake godine, a kulminira popularnim Danom bez automobila.

Lokalne vlasti potiču se da tjedan od 16. do 22. rujna iskoriste za isprobavanje inovativnih mjera planiranja, promociju nove infrastrukture i tehnologija, mjerenje kvalitete zraka i dobivanje povratnih informacija od javnosti.

U kontekstu pandemije COVID-19, ove godine gradovi imaju maksimalnu fleksibilnost kada će sudjelovati. Lokalne vlasti mogu registrirati svoje događaje i trajne infrastrukturne inicijative kao i obično, poput organiziranja aktivnosti tijekom tjedna od 16. do 22. rujna, provedbe ili promocije nove prometne infrastrukture i održavanja Dana bez automobila.

Međutim, oni također mogu prijaviti svoje online alternative i kratkoročne mjere kako bi pomogli ljudima da se sigurno kreću tijekom pandemije. Mjere bi mogle uključivati privremenu preraspodjelu cestovnog prostora za stvaranje pop-up biciklističkih staza ili uvođenje ograničenja brzine.

Dodatno, tvrtke, nevladine organizacije, škole i drugi dionici, uključujući gradove, koji se žele uključiti u kampanju EUROPEANMOBILITYWEEK, potiču se da prijave svoju AKCIJU MOBILNOSTI online. Tu spadaju sve radnje poduzete za promicanje kulture održive urbane mobilnosti, kao što je vožnja biciklom na posao ili poslodavci koji poduzimaju konkretne mjere kako bi potaknuli korištenje javnog prijevoza za svoje zaposlenike.

Da biste saznali više informacija i prijavili se za EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI ili prijavili svoju AKCIJU MOBILNOSTI, posjetite mobileweek.eu.

Povratak