25. 5. 2021. | Dobra praksa iz EU

Nova CIVITAS-ova publikacija donosi provjerena i učinkovita rješenja za održivu urbanu mobilnost!

Otkrijte testirana i učinkovita rješenja za održivu urbanu mobilnost u novoj CIVITAS-ovoj publikaciji i saznajte koje su mjere iz tri nedavna projekta CIVITAS Living Lab najdjelotvornije u naporima za poticanje održive mobilnosti.

Od 2016. godine 16 europskih gradova provelo je i precizno procijenilo 175 mjera održive mobilnosti. Gradovi, kreatori politika i praktičari koji žele unaprijediti zeleni prijevoz pozvani su učiti iz njihovog rada, čiji su uvidi sada dostupni online.

Svaka od 175 mjera testiranih u projektima CIVITAS DESTINATIONS, CIVITAS ECCENTRIC i CIVITAS PORTIS praćena je i ocjenjivana kako bi se utvrdio njihov utjecaj, pokretači i prepreke njihovom uspjehu te preporuke za podizanje održive urbane mobilnosti na sljedeću razinu u Europi.

Ti su rezultati predstavljeni u novoj publikaciji, razvrstani po tematskim područjima, popraćeni infografikama, statistikama i fotografijama koje ističu mjere i učinke projekta.

Za održivu gradsku mobilnost nije potrebno “ponovno izumiti kotač”. Svi su pozvani da iskoriste posao koji vodi ovih 16 gradova, kako bi podigli kvalitetu života u svojim gradovima – istražite publikaciju, kako biste prepoznali rješenja koja su najbolje prilagođena vašem lokalnom kontekstu.

Kliknite OVDJE kako biste preuzeli publikaciju „Testirano i učinkovito: rješenja za mobilnost iz projekata CIVITAS Living Lab“ (eng. Tested and effective: mobility solutions from CIVITAS Living Lab projects).

Izvor: civitas.eu

Povratak