1. 6. 2022. | Najava događanja

Otvorene prijave za konferenciju "Urban Mobility Days 2022"!

Otvorene su prijave za konferenciju "Urban Mobility Days" koja će se održati od 20. do 22. rujna 2022. u Brnu (Češka Republika) u hibridnom obliku. Tema ovogodišnje konferencije glasi "Održivija mobilnost ljudi i roba" (eng. Moving people and goods more sustainably). Ova dvogodišnja konferencija, koju zajednički organiziraju Europska komisija, Glavna uprava za mobilnost i promet (DG MOVE) i Češko predsjedanje Vijećem EU-a, veliki je događaj u kalendaru urbane mobilnosti.

Gradovi se suočavaju s kritičnim izazovima na putu održive mobilnosti, ali također imaju i ključ za djelovanje. Više od 70% Europljana živi u gradovima, a urbana područja čine oko 23% emisija stakleničkih plinova EU-u. Istovremeno, europski gradovi dom su nekih od najhrabrijih i najinovativnijih rješenja za prijevoz putnika i tereta. Konferencija “Urban Mobility Days” (hrv. Dani urbane mobilnosti) rješava ove ključne izazove. Želimo li postići ambiciozne klimatske ciljeve, transformacija urbane mobilnosti bit će ključna.

Dani urbane mobilnosti predstavljaju jedinstveni forum za kreatore politika, predstavnike lokalnih vlasti, akademike, organizacije civilnog društva, stručnjake za gradski prijevoz i urbaniste za povezivanje i raspravu o putu naprijed za održivu, inovativnu i pravednu budućnost europske urbane mobilnosti.

Kao i uvijek, ovogodišnji program bit će raznovrstan, donoseći niz panel rasprava, tematskih sesija, izložbi te popratnih događanja. Rasprave obuhvaćaju širok raspon tema, od poticanja aktivnih putovanja do financiranja klimatske neutralnosti, od zona nulte emisije do jačanja urbanih čvorova na TEN-T mreži, i naravno SUMP-ova.

Kako bi se povezale inicijative Europske komisije za urbanu mobilnost, ovogodišnja konferencija poklapa se s Europskim tjednom mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna svake godine u više od 3.000 gradova u 50 zemalja diljem svijeta.

Budući da je 2022. i Europska godina mladih, Dani urbane mobilnosti stavljaju fokus na sudjelovanje mladih na putu prema održivoj mobilnosti.

Više informacija o prijavi na konferenciju i programu možete pronaći na web stranici Dana urbane mobilnosti: https://www.eumd.org

Izvor: Eltis

Povratak