16. 6. 2021. | Natječaj

Otvorene su prijave za 10. europsku nagradu za SUMP!

Otvorene su prijave za 10. izdanje nagrade SUMP, a ovogodišnja nagrada usredotočena je na temu "Biti siguran i zdrav s održivom mobilnošću". Prijave su otvorene do 31. listopada / oktobra 2021.

U sklopu manifestacije Europski tjedan mobilnosti, Europska komisija svake godine dodjeljuje europsku nagradu za SUMP tijelu za planiranje koje pokazuje izvrsnost u planiranju održive urbane mobilnosti. Cilj nagrade za SUMP je potaknuti usvajanje Planova održive urbane mobilnosti (SUMP) od strane lokalnih vlasti širom Europe te svake godine nagraditi izvanredna postignuća u tematskom prioritetnom području.

Uvažavajući trenutne izazove i pomake u urbanističkom planiranju, ove se godine potiče lokalne vlasti da predstave svoj izvanredni plan stvaranja sigurnijeg i zdravijeg sustava mobilnosti,  posebno se fokusirajući na uspostavljanje povjerenja u usluge javnog prijevoza.

Dobitnik 9. nagrade za SUMP bila je Uprava za mobilnost šireg područja Grenoblea (SMMAG) za SUMP Grenoble-Alpes, jer je žiri bio posebno impresioniran integriranim i strukturiranim pristupom SMMAG-a, koji ima za cilj zadovoljiti potrebe mobilnosti svih korisnika javnog prijevoza, uključujući i socijalno ranjive skupine.  Ostali finalisti bili su Beograd (Srbija) i Bilbao (Španjolska).

Više informacija: http://www.mobilityweek.eu/sump-award
Obrazac za prijavu: http://sump-award.mobilityweek.eu/

Izvor: Eltis

Povratak